TopReceptek.hu Péksütemények Egészséges, többmagvas házi szendvicskenyér. Ez a változat is a család nagy kedvence lehet.
Egészséges, többmagvas házi szendvicskenyér. Ez a változat is a család nagy kedvence lehet.
Recept Egészséges, többmagvas házi szendvicskenyér. Ez a változat is a család nagy kedvence lehet.
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   20.5.2023

Egészséges, többmagvas házi szendvicskenyér. Ez a változat is a család nagy kedvence lehet.

A házi péksütemények különleges helyet foglalnak el a konyhámban. Sokszor kísérletezek velük, ha pedig szendvicsről van szó, akkor előszeretettel készítem ezt a többmagvas verziót.

25 perc
Elkészítés
45 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

275 g
tönkölyliszt
150 g
teljes kiőrlésű tönkölyliszt
50 g
zabpehely
50 g
olvasztott vaj
1/2 csomag
élesztő
300 ml
tej
1 evőkanál
méz
1 kávéskanál
1 evőkanál
mák (nem darált)
1 evőkanál
szezámmag
2 evőkanál
lenmag
2 evőkanál
napraforgómag

Szóráshoz:

1/2 evőkanál
zabpehely
1 evőkanál
napraforgómag
1/2 evőkanál
szezámmag
Kenéshez
tojás
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tészta hozzávalóit elkeverjük (élesztőt tejbe morzsoljuk, kevés cukorral elkeverjük, felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóhoz adjuk). A tésztát lefedjük, egy órát kelesztjük.
  2. A kapott tésztát két részre osztjuk, ezekből formázzuk meg a kenyeret.
  3. Tojással megkenjük, a magvakkal megszórjuk, bevagdossuk, majd 20 percig pihentetjük.
  4. 180 fokos sütőben 45 percig sütjük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása