Egészséges, tripla rétegű csokis szelet sütés nélkül

Ehhez sok mindent nem kell hozzáfűzni. Csak rá kell nézni az alapanyagokra és látni, hogy nem egy megszokott édességről van szó. Az olajos magvak akár diétába is beleilleszthetők, cukor helyett datolya, kókusztej, csokoládés és kakaó is kerül ebbe a sütés nélküli finomságra. Persze egy kicsit „nyitottnak” kell lenni az alternatív édességek felé, de ha ezt elfogadjuk, akkor az élmény különleges. Szerző: Karambola

Hozzáadta:, 8.5.2020
Kategória: Desszertek, sütemények, Sütés néküli édességek, Egészséges desszertek
Előkészítési idő:
Recept Egészséges, tripla rétegű csokis szelet sütés nélkül

Hozzávalók

Alap (1 bögre = 250 ml)
1 bögrepekándió
1/4 bögrekakaópor
1/2 bögredatolya (5 perce forró vízbe áztatva)
Világos réteg:
1 bögrekesudió (legalább 12 órára vízbe áztatjuk)
1/3 bögrefehér csokoládé
1 kv. kanálvaníliakivonat
1/2 bögrekókusztej
csipet só
Sötét réteg:
1 bögrekesudió (legalább 12 órára vízbe áztatjuk)
1/3 bögreétcsokoládé
1-2 ev. kanáljuharszirup
1/2 bögrekókusztej
csipet só

Elkészítés menete

  1. Az alap hozzávalóit turmixgépte tesszük és sűrű kása állagúra turmixoljuk. Ezzel béleljük ki a 20-22 cm átmérőjű sütőformát (előtte még sütőpapírral is kibéleljük).
  2. A kesudiót előző este előkészítjük és vízbe áztatjuk, legalább 12 órára. A fehér csokoládét gőzfürdőn felolvasztju. A kesudiót a vaníliakovlattal, kókusztejjel és csipet sóval leturmoxoljuk, majd alaposan elkeverjük az olvasztott csokoládéval. Akár a csokit is belecsorgathatjuk a turmixgépbe és így együtt dolgozzuk el. A világos alapot rákenjük a datolyás alapra a sütőormában.
  3. Hűtőszekrénybe tesszük és megvárjuk, míg lehűl. Közben nekilátunk a sötét rétegnek: a csokoládét gőzfürdő felett felolvasztjuk, a többi hozzávalót leturmixoljuk (a kesudiót itt is beáztatjuk legalább 12 órára), elkeverjük a csokoládéval. A sötét réteget rákanalazzuk a világos rétegre és visszatesszük a hűtőbe.
  4. Miután lehűlt, kedvünkre díszítjük és tálaljuk.