TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Sütés néküli édességek Egészséges, tripla rétegű csokis szelet sütés nélkül
Egészséges, tripla rétegű csokis szelet sütés nélkül
Recept Egészséges, tripla rétegű csokis szelet sütés nélkül
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   8.5.2020

Egészséges, tripla rétegű csokis szelet sütés nélkül

Ehhez sok mindent nem kell hozzáfűzni. Csak rá kell nézni az alapanyagokra és látni, hogy nem egy megszokott édességről van szó. Az olajos magvak akár diétába is beleilleszthetők, cukor helyett datolya, kókusztej, csokoládés és kakaó is kerül ebbe a sütés nélküli finomságra. Persze egy kicsit „nyitottnak” kell lenni az alternatív édességek felé, de ha ezt elfogadjuk, akkor az élmény különleges. Szerző: Karambola

45 perc
Elkészítés
Alapanyagok

Alap (1 bögre = 250 ml)

1 bögre
pekándió
1/4 bögre
kakaópor
1/2 bögre
datolya (5 perce forró vízbe áztatva)

Világos réteg:

1 bögre
kesudió (legalább 12 órára vízbe áztatjuk)
1/3 bögre
fehér csokoládé
1 kv. kanál
vaníliakivonat
1/2 bögre
kókusztej
csipet só

Sötét réteg:

1 bögre
kesudió (legalább 12 órára vízbe áztatjuk)
1/3 bögre
étcsokoládé
1-2 ev. kanál
juharszirup
1/2 bögre
kókusztej
csipet só
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Az alap hozzávalóit turmixgépte tesszük és sűrű kása állagúra turmixoljuk. Ezzel béleljük ki a 20-22 cm átmérőjű sütőformát (előtte még sütőpapírral is kibéleljük).
  2. A kesudiót előző este előkészítjük és vízbe áztatjuk, legalább 12 órára. A fehér csokoládét gőzfürdőn felolvasztju. A kesudiót a vaníliakovlattal, kókusztejjel és csipet sóval leturmoxoljuk, majd alaposan elkeverjük az olvasztott csokoládéval. Akár a csokit is belecsorgathatjuk a turmixgépbe és így együtt dolgozzuk el. A világos alapot rákenjük a datolyás alapra a sütőormában.
  3. Hűtőszekrénybe tesszük és megvárjuk, míg lehűl. Közben nekilátunk a sötét rétegnek: a csokoládét gőzfürdő felett felolvasztjuk, a többi hozzávalót leturmixoljuk (a kesudiót itt is beáztatjuk legalább 12 órára), elkeverjük a csokoládéval. A sötét réteget rákanalazzuk a világos rétegre és visszatesszük a hűtőbe.
  4. Miután lehűlt, kedvünkre díszítjük és tálaljuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása