Egészségesebb brownie lágy krémmel

Saját elvárásaimnak megfelelően készítettem el a brownie egészségesebb változatát. A cukrot édesítőre cseréletem, és klasszikus liszt helyett mandulaliszt és kókuszliszt keverékét használtam. A brownie tésztájából nem hiányozhat a kakaó és a jó minőségű étcsokoládé. Hogy lágyabb legyen, masracpne sajtos krémet is tettem a két kakaós-csokoládés tésztaréteg közé.

Hozzáadta:, 13.4.2020
Kategória: Desszertek, sütemények, Egészséges desszertek
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Egészségesebb brownie lágy krémmel

Hozzávalók

Tészta:
150 gvaj
80 gkristálycukornak megfelelő mennyiségű édesítő
4 ev. kanálkakaó
50 gétcsokoládé
4 dbtojás
100 gmandulaliszt
50 gkókuszliszt
csipet só
Krémes réteg:
250 gmascarpone vagy egyéb natúr krémsajt
2 dbtojás
20 gkristálycukornak megfelelő mennyiségű édesítő

Elkészítés menete

  1. Első lépésben a sütőt 180 fokra előmelegítjük. Közben előkészítjük a 20x20 cm-e sütőformát, majd sütőpapírral kibéleljük.
  2. A vajat az apróra vágott étcsokoládéval edénybe tesszük és gőzfürdő felett felolvasztjuk. A kakaót, mandulalisztet, kókuszlisztet, csipet sót, édesítőt (vagy cukrot) és tojást kézi robotgéppel eldolgozzuk. ezután hozzáadjuk a felolvasztott vajas étcsokoládét, majd a keverék felét beletesszük az előkészített sütőformába.
  3. A krémsajtot, tojást, édesítőt (vagy cukrot) lágy egyveleggé dolgozzuk, majd rákenjük a kakaós-csokis alapra. Késsel cikk-cakk alakban „megmintázzuk”, majd rákenjük a kakaós-csokis tészta másik felét.
  4. Az előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük. Miután megsült, kihűtjük, felszeleteljük, tálaljuk.