TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Legjobb desszertek Brownie Egészségesebb brownie lágy krémmel
Egészségesebb brownie lágy krémmel
Recept Egészségesebb brownie lágy krémmel
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   13.4.2020

Egészségesebb brownie lágy krémmel

Saját elvárásaimnak megfelelően készítettem el a brownie egészségesebb változatát. A cukrot édesítőre cseréletem, és klasszikus liszt helyett mandulaliszt és kókuszliszt keverékét használtam. A brownie tésztájából nem hiányozhat a kakaó és a jó minőségű étcsokoládé. Hogy lágyabb legyen, masracpne sajtos krémet is tettem a két kakaós-csokoládés tésztaréteg közé.

40 perc
Elkészítés
30 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

150 g
vaj
80 g
kristálycukornak megfelelő mennyiségű édesítő
4 ev. kanál
kakaó
50 g
étcsokoládé
4 db
tojás
100 g
mandulaliszt
50 g
kókuszliszt
csipet só

Krémes réteg:

250 g
mascarpone vagy egyéb natúr krémsajt
2 db
tojás
20 g
kristálycukornak megfelelő mennyiségű édesítő
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Első lépésben a sütőt 180 fokra előmelegítjük. Közben előkészítjük a 20x20 cm-e sütőformát, majd sütőpapírral kibéleljük.
  2. A vajat az apróra vágott étcsokoládéval edénybe tesszük és gőzfürdő felett felolvasztjuk. A kakaót, mandulalisztet, kókuszlisztet, csipet sót, édesítőt (vagy cukrot) és tojást kézi robotgéppel eldolgozzuk. ezután hozzáadjuk a felolvasztott vajas étcsokoládét, majd a keverék felét beletesszük az előkészített sütőformába.
  3. A krémsajtot, tojást, édesítőt (vagy cukrot) lágy egyveleggé dolgozzuk, majd rákenjük a kakaós-csokis alapra. Késsel cikk-cakk alakban „megmintázzuk”, majd rákenjük a kakaós-csokis tészta másik felét.
  4. Az előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük. Miután megsült, kihűtjük, felszeleteljük, tálaljuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása