A tojást. cukorral habosra verjük. A répát lereszeljük, elkeverjük a narancs és citrom héjával.
A lisztet, fahéjat, szerecsendiót elkeverjük. A mazsolát meleg vízbe áztatjuk legalább fél órára. Ezután megszárítjuk, majd egy kanál porcukorral elkeverjük.
A felvert tojáshoz hozzáadjuk a répás keveréket. Hozzáadjuk az olajat, a vanília aromát, a mazsolát és a szódabikarbónát is. Utolsó lépésben adjuk hozzá a lisztet. Jó alaposan elkeverjük, majd olajjal kikent sütőformába tesszük.
180 fokos sütőben 45 percig sütjük, tűteszttel győződünk meg arról, hogy a tészta megsült-e.
A habtejszínt edénybe töltjük, a citrom levével és tejföllel alaposan kikeverjük.
A krémet a kihűlt tésztára kenjük, ízlés szerint díszítjük. Miután a krém megkötött, felszeleteljük, tálaljuk,