Egészségesebb édesség – répatorta citromos krémmel

Recept Egészségesebb édesség – répatorta citromos krémmel
KÜLDÖTT KÉPEK

Szeretitek az egészségesebb édességeket? Akkor a répatortát mindenképp érdemes kipróbálni.

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Szükségünk lesz:

3 dbtojás
170 gkristálycukor
90 mlolaj
200 gsárgarépa
100 gmazsola
1 kávéskanálreszelt citromhéj
1 kávéskanálreszelt narancshéj
180 grétesliszt
2/3 kávéskanálszódabikarbóna
1/2 kávéskanálőrölt fahéj
1/3 kávéskanálszerecsendió reszelve
120 gtejföl
170 ghabtejszín
1 db citrom leve
vaníliakivonat

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A tojást. cukorral habosra verjük. A répát lereszeljük, elkeverjük a narancs és citrom héjával.
  2. A lisztet, fahéjat, szerecsendiót elkeverjük. A mazsolát meleg vízbe áztatjuk legalább fél órára. Ezután megszárítjuk, majd egy kanál porcukorral elkeverjük.
  3. A felvert tojáshoz hozzáadjuk a répás keveréket. Hozzáadjuk az olajat, a vanília aromát, a mazsolát és a szódabikarbónát is. Utolsó lépésben adjuk hozzá a lisztet. Jó alaposan elkeverjük, majd olajjal kikent sütőformába tesszük.
  4. 180 fokos sütőben 45 percig sütjük, tűteszttel győződünk meg arról, hogy a tészta megsült-e.
  5. A habtejszínt edénybe töltjük, a citrom levével és tejföllel alaposan kikeverjük.
  6. A krémet a kihűlt tésztára kenjük, ízlés szerint díszítjük. Miután a krém megkötött, felszeleteljük, tálaljuk,
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás