TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Egészséges desszertek Egészségesebb édesség – répatorta citromos krémmel
Egészségesebb édesség – répatorta citromos krémmel
Recept Egészségesebb édesség – répatorta citromos krémmel
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   16.5.2022

Egészségesebb édesség – répatorta citromos krémmel

Szeretitek az egészségesebb édességeket? Akkor a répatortát mindenképp érdemes kipróbálni.

25 perc
Elkészítés
45 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Szükségünk lesz:

3 db
tojás
170 g
kristálycukor
90 ml
olaj
200 g
sárgarépa
100 g
mazsola
1 kávéskanál
reszelt citromhéj
1 kávéskanál
reszelt narancshéj
180 g
rétesliszt
2/3 kávéskanál
szódabikarbóna
1/2 kávéskanál
őrölt fahéj
1/3 kávéskanál
szerecsendió reszelve
120 g
tejföl
170 g
habtejszín
1 db citrom leve
vaníliakivonat
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tojást. cukorral habosra verjük. A répát lereszeljük, elkeverjük a narancs és citrom héjával.
  2. A lisztet, fahéjat, szerecsendiót elkeverjük. A mazsolát meleg vízbe áztatjuk legalább fél órára. Ezután megszárítjuk, majd egy kanál porcukorral elkeverjük.
  3. A felvert tojáshoz hozzáadjuk a répás keveréket. Hozzáadjuk az olajat, a vanília aromát, a mazsolát és a szódabikarbónát is. Utolsó lépésben adjuk hozzá a lisztet. Jó alaposan elkeverjük, majd olajjal kikent sütőformába tesszük.
  4. 180 fokos sütőben 45 percig sütjük, tűteszttel győződünk meg arról, hogy a tészta megsült-e.
  5. A habtejszínt edénybe töltjük, a citrom levével és tejföllel alaposan kikeverjük.
  6. A krémet a kihűlt tésztára kenjük, ízlés szerint díszítjük. Miután a krém megkötött, felszeleteljük, tálaljuk,
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása