Egészségesebb, fitnesz bableves

Néha az egészséges és diétás ételek elkészítése igazi kihívás. Én ragaszkodok a jól bevált ízekhez, fűszerekhez, és ez alól a leves sem kivétel. Az igazi nagy kedvencem a zöldséges bableves, amit azelőtt nem kevés csipetkével szoktam készíteni, vagy éppen tejfölös liszttel behabarni. A diétám során sajnos kénytelen voltam átvariálni a dolgokat, és elkészítettem ezt az egészségesebb, fitnesz bableves. Tudom, hogy a burgonya elég kalóriadús és nem illik a diétába, de ennyi bűnözés talán belefér.

Hozzáadta:, 7.11.2017
Kategória: Levesek
Előkészítési idő:
Recept Egészségesebb, fitnesz bableves

Hozzávalók

Hozzávalók 4 adaghoz:
1 bögretarkabab
1 dbsárgarépa
1 dbfehérrépa
1 csokorpetrezselyemzöld
3 dbkisebb burgonya
víz
fűszerek ízlés szerint

Elkészítés menete

  1. A babot egy éjszakára vízbe áztatjuk. Másnap edénybe tesszük, vízzel felöntjük, nem sózzuk, elkezdjük főzni. Ha a bab nem puhulna meg, akkor egy kávéskanálnyi szódabikarbónát adhatunk hozzá.
  2. Amikor a bab már majdnem kész, hozzáadjuk a felkarikázott zöldségeket és a kockára vágott burgonyát. Sózzuk, borsozzuk. A levest készre főzzük, majd a tetejét friss petrezselyemzölddel megszórjuk.

A receptért köszönet kiváló szakácsunknak, Dorisának