Egészségesebb kakaós kocka vaníliás krémme, liszt nélkül

Recept Egészségesebb kakaós kocka vaníliás krémme, liszt nélkül
KÜLDÖTT KÉPEK

Nem tudok lemondani az édességekről, ezért keresem az alternatív megoldásokat. Ennél az egészségesebb kakaós kockánál a lisztet darált mandulára cseréltem, a cukrot pedig mézre. Ez az alap tésztához kell, amit sütés után lágy vaníliakrémmel és finom morzsával gazdagítottam. A végeredmény szerintem csodálatos, érdemes kipróbálni. Szerző: Karambola

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Tészta:

200 gdarált mandula
80 gvaj
3 dbtojás
1 kv. kanálsütőpor
2 ev. kanálkakaó
2 ev. kanálméz
2 ev. kanáltej

Krém:

300 ghabtejszín
1 csomaghabfixáló
1 ev. kanálméz
vanília aroma

Morzsa:

30 gvaj
80 gdarált mandula
1/2 kv. kanálfahéj
1 ev. kanálkakaó

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. Előkészítjük a sütőformát (24x24 cm), az alját sütőpapírral kibéleljük. A tésztához a mandulát, puha vajat, tojást, sütőport, kakaót és mézet eldolgozzuk, majd hozzáadjuk a tejet.
  2. A mandulás alapot beletesszük a sütőformába és 180 fokra előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük, kihűtjük.
  3. Amíg a tészta hűt, elkészítjük a krémet. A tejszínt a mézzel, vaníliaaromával és habfixálóval kemény habbá verjük.
  4. A tejszínhabot rákenjük a kihűlt tészta tetejére.
  5. A morzsához a hozzávalókat elkeverjük, majd rászórjuk a krémre.
  6. 4-6 órára hűtőszekrénybe tesszük.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás