Egészségesebb sajttorta karamellás réteggel, kakaós öntettel

Hozzáadta: TopPetra, 29.5.2022
Kategória: Desszertek, sütemények, Torták, Egészséges desszertek, Édes főételek, Sajttorta, Legjobb desszertek
KÜLDÖTT KÉPEK
Szeretem a sajttortát. Az a jó benne, hogy számos módon el lehet készíteni, mindig más és más a végeredmény.
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 29.5.2022
Kategória: Desszertek, sütemények, Torták, Egészséges desszertek, Édes főételek, Sajttorta, Legjobb desszertek
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
Alap
150 gzabpehely porrá turmixolva
10 gkakaó
1 dbbanán
5 evőkanálvíz
Krém
500 glágy túró
1 dbtojás
30 gfehérjepor
20 gméz
1 evőkanálvaníliás pudingpor
Pudingos réteg
200 gkaramellás proteines pudingpor (Ehrmann)
Kakaós öntet
1/2 dbbanán
20 gkakaó
1 evőkanállekvár
3 evőkanálvíz
- Az alaphoz a banánt szétnyomjuk, a többi hozzávalóval elkeverjük. 20 cm átmérőjű, kör alakú sütőformába tesszük, amit előtte sütőpapírral kibéleltünk. A tésztát villával kibökdössük, 170 fokos sütőben 5 percig sütjük.
- A krém hozzávalóit kikeverjük, rákenjük az alapra. 40 percre visszatesszük a 170 fokos sütőbe. Ezután a sütőt kikapcsoljuk, az ajtaját félig lenyitjuk, így hűtjük ki a sajttortánkat.
- A proteines pudingot a csomagoláson szereplő útmutató szerint elkészítjük, rákenjük a sajttorta tetejére.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Cheesecake ve zdravější verzi s karamelovou vrstvou a kakaovou polevou.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Cheesecake v zdravšej verzii s karamelovou vrstvou a kakaovou polevou.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Gesunder Cheesecake mit Karamell und Kakao-Bananen-Glasur - Protein-Kuchen an.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS