TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Legjobb desszertek Sajttorta Egészségesebb sajttorta karamellás réteggel, kakaós öntettel
Egészségesebb sajttorta karamellás réteggel, kakaós öntettel
Recept Egészségesebb sajttorta karamellás réteggel, kakaós öntettel
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   29.5.2022

Egészségesebb sajttorta karamellás réteggel, kakaós öntettel

Szeretem a sajttortát. Az a jó benne, hogy számos módon el lehet készíteni, mindig más és más a végeredmény.

30 perc
Elkészítés
40 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Alap

150 g
zabpehely porrá turmixolva
10 g
kakaó
1 db
banán
5 evőkanál
víz

Krém

500 g
lágy túró
1 db
tojás
30 g
fehérjepor
20 g
méz
1 evőkanál
vaníliás pudingpor

Pudingos réteg

200 g
karamellás proteines pudingpor (Ehrmann)

Kakaós öntet

1/2 db
banán
20 g
kakaó
1 evőkanál
lekvár
3 evőkanál
víz
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Az alaphoz a banánt szétnyomjuk, a többi hozzávalóval elkeverjük. 20 cm átmérőjű, kör alakú sütőformába tesszük, amit előtte sütőpapírral kibéleltünk. A tésztát villával kibökdössük, 170 fokos sütőben 5 percig sütjük.
  2. A krém hozzávalóit kikeverjük, rákenjük az alapra. 40 percre visszatesszük a 170 fokos sütőbe. Ezután a sütőt kikapcsoljuk, az ajtaját félig lenyitjuk, így hűtjük ki a sajttortánkat.
  3. A proteines pudingot a csomagoláson szereplő útmutató szerint elkészítjük, rákenjük a sajttorta tetejére.
  4. A kakaós öntethez a banánt szétnyomkodjuk, elkeverjük a többi hozzávalóval, majd ezt is rákenjük a tetejére. Ízlés szerint díszítjük. Hűtőszekrénybe tesszük, majd miután kihűlt, tálaljuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása