Egészségesebb sajttorta karamellás réteggel, kakaós öntettel

Recept Egészségesebb sajttorta karamellás réteggel, kakaós öntettel
KÜLDÖTT KÉPEK

Szeretem a sajttortát. Az a jó benne, hogy számos módon el lehet készíteni, mindig más és más a végeredmény.

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Alap

150 gzabpehely porrá turmixolva
10 gkakaó
1 dbbanán
5 evőkanálvíz

Krém

500 glágy túró
1 dbtojás
30 gfehérjepor
20 gméz
1 evőkanálvaníliás pudingpor

Pudingos réteg

200 gkaramellás proteines pudingpor (Ehrmann)

Kakaós öntet

1/2 dbbanán
20 gkakaó
1 evőkanállekvár
3 evőkanálvíz

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. Az alaphoz a banánt szétnyomjuk, a többi hozzávalóval elkeverjük. 20 cm átmérőjű, kör alakú sütőformába tesszük, amit előtte sütőpapírral kibéleltünk. A tésztát villával kibökdössük, 170 fokos sütőben 5 percig sütjük.
  2. A krém hozzávalóit kikeverjük, rákenjük az alapra. 40 percre visszatesszük a 170 fokos sütőbe. Ezután a sütőt kikapcsoljuk, az ajtaját félig lenyitjuk, így hűtjük ki a sajttortánkat.
  3. A proteines pudingot a csomagoláson szereplő útmutató szerint elkészítjük, rákenjük a sajttorta tetejére.
  4. A kakaós öntethez a banánt szétnyomkodjuk, elkeverjük a többi hozzávalóval, majd ezt is rákenjük a tetejére. Ízlés szerint díszítjük. Hűtőszekrénybe tesszük, majd miután kihűlt, tálaljuk.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás