Egészségesebb tepsis burgonyachips

Hozzáadta: Viki78, 8.3.2017
Kategória: Előételek, falatkák, Köretek, Ünnepek, Sósak, Főétkezések, Szülinap, Burgonya, Tepsis burgonya
Próbálta már valaki az egészségesebb tepsis burgonyachipset? Én elég sokszor, ugyanis a gyerekek nagyon szeretik a boltit, én viszont nem szeretem, ha egészségtelen ropogtatósokkal tömik tele magukat. Helyette inkább ezeket a ropogós burgonya szirmokat készítem. Több előnye is van: egészségesebb, szerintem finomabb, és nem utolsósorban jóval olcsóbb is. A fűszerezése nagyon egyszerű, só, bors, néha egy kevés pirospaprika az íze és színe végett, majd be a sütőbe és már kész is. A legtöbb időt a gyalulás igényli, de ha a gyalunk éles, akkor ez is gyorsan és egyszerűen megy
Hozzáadta: Viki78, 8.3.2017
Kategória: Előételek, falatkák, Köretek, Ünnepek, Sósak, Főétkezések, Szülinap, Burgonya, Tepsis burgonya
ALAPANYAGOK
Szükségünk lesz:
- A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A tepsit sütőpapírral kibéleljük.
- A burgonyát meghámozzuk, majd vékonyra legyaluljuk. A legyalult burgonyaszirmokat egy edénybe tesszük, hozzáadjuk az olajat, sózzuk és borsozzuk, citromlével meglocsoljuk.
- A burgonyaszirmokat a tepsire tesszük. Ügyeljünk arra, hogy a chipsek ne fedjék egymást. Ezután 10 percig sütjük. Természetesen a sütési idő függ a chipsek vastagságától.
- Frissen fogyasztjuk, ekkor legjobb és legropogósabb. A chips egy idő után megpuhul, kicsit kiszárad. Jó étvágyat!