Egészségesebb tepsis burgonyachips

Próbálta már valaki az egészségesebb tepsis burgonyachipset? Én elég sokszor, ugyanis a gyerekek nagyon szeretik a boltit, én viszont nem szeretem, ha egészségtelen ropogtatósokkal tömik tele magukat. Helyette inkább ezeket a ropogós burgonya szirmokat készítem. Több előnye is van: egészségesebb, szerintem finomabb, és nem utolsósorban jóval olcsóbb is. A fűszerezése nagyon egyszerű, só, bors, néha egy kevés pirospaprika az íze és színe végett, majd be a sütőbe és már kész is. A legtöbb időt a gyalulás igényli, de ha a gyalunk éles, akkor ez is gyorsan és egyszerűen megy

Hozzáadta:, 8.3.2017
Kategória: Előételek, falatkák, Sósak
Recept Egészségesebb tepsis burgonyachips

Hozzávalók

Szükségünk lesz:
4 dbnagyobb burgonya
2 ev. kanálolívaolaj
½ dbcitrom leve
bors

Elkészítés menete

  1. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A tepsit sütőpapírral kibéleljük.
  2. A burgonyát meghámozzuk, majd vékonyra legyaluljuk. A legyalult burgonyaszirmokat egy edénybe tesszük, hozzáadjuk az olajat, sózzuk és borsozzuk, citromlével meglocsoljuk.
  3. A burgonyaszirmokat a tepsire tesszük. Ügyeljünk arra, hogy a chipsek ne fedjék egymást. Ezután 10 percig sütjük. Természetesen a sütési idő függ a chipsek vastagságától.
  4. Frissen fogyasztjuk, ekkor legjobb és legropogósabb. A chips egy idő után megpuhul, kicsit kiszárad. Jó étvágyat!