TopReceptek.hu Édes főételek Fánkok Égetett tésztafánk
Égetett tésztafánk
Recept Égetett tésztafánk
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   26.9.2018

Égetett tésztafánk

Az igényes finomságok kedvelőinek tökéletes édesség az égetett tésztafánk, vaníliapudingos, lágy krémmel töltve. Az elkészítési idő nem hosszú, de az elkészítése folyamatos odafigyelést igényel. Én a kész fánkokat porcukorral megszórom, majd legalább 1 órát hűtőszekrényben pihentetem. A fánkok méretétől függően ebből a mennyiségből 15-20 fánkot kapunk. Ha már belejöttünk az elkészítésbe, akkor érdemes többet készíteni, mert gyorsan elfogy.

30 perc
Elkészítés
15 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

2,5 dcl
víz
80 g
margarin
160 g
rétesliszt
4 db
tojás
csipet só
zsiradék a tepsi kikenéséhez

Töltelék:

5 dcl
tej
80 g
kristálycukor
2 csomag
vaníliacukor
2 csomag
vanília ízű pudingpor
200 g
vaj
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A vízhez hozzáadjuk a sót és beletesszük a margarint, majd elkezdjük főzni. Amikor már forr, kisebb lángra állítjuk, lassan hozzáadjuk a lisztet és folyamatos kevergetés mellett addig főzzük, amíg teljesen sima nem lesz és el nem válik az edény falától. Ezután kihűtjük, majd egyenként alaposan beledolgozzuk a tojást. Akár elektromos habverővel is dolgozhatunk.
  2. A tésztát nyomózsákba töltjük és a zsiradékkal kikent tepsiben megformázzuk a fánkokat. Hagyjunk helyet a fánkok közt, ellenkező esetben összeérnek sütés közben. A fánkokat 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és amikor már elkezdtek emelkedni, a hőmérsékletet 170 fokra csökkentjük. Ügyeljünk arra, hogy sütés közben ne nyissuk le a sütő ajtaját.
  3. A fánkokat kihűtjük és kettévágjuk.
  4. Elkészítjük a krémet. A tejből, cukorból, vaníliacukorból és pudingporból pudingot főzünk. Kihűtjük, beletesszük a vajat és simára dolgozzuk. A kézi robotgéppel alacsony fokozaton dolgozzunk.
  5. A fánkokat megtöltjük a krémmel, tetejét porcukorral megszórjuk. Ha időnk engedi, akkor legalább 1 hűtőszekrényben órát pihentessük. Jó étvágyat!

Forrás: Pečené, varené s Ivou

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása