TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Pudingos receptek Égetett tésztafánk
Égetett tésztafánk
Recept Égetett tésztafánk
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Az igényes finomságok kedvelőinek tökéletes édesség az égetett tésztafánk, vaníliapudingos, lágy krémmel töltve. Az elkészítési idő nem hosszú, de az elkészítése folyamatos odafigyelést igényel. Én a kész fánkokat porcukorral megszórom, majd legalább 1 órát hűtőszekrényben pihentetem. A fánkok méretétől függően ebből a mennyiségből 15-20 fánkot kapunk. Ha már belejöttünk az elkészítésbe, akkor érdemes többet készíteni, mert gyorsan elfogy.

TopPetra TopPetra    ·   26.9.2018

Égetett tésztafánk

Az igényes finomságok kedvelőinek tökéletes édesség az égetett tésztafánk, vaníliapudingos, lágy krémmel töltve. Az elkészítési idő nem hosszú, de az elkészítése folyamatos odafigyelést igényel. Én a kész fánkokat porcukorral megszórom, majd legalább 1 órát hűtőszekrényben pihentetem. A fánkok méretétől függően ebből a mennyiségből 15-20 fánkot kapunk. Ha már belejöttünk az elkészítésbe, akkor érdemes többet készíteni, mert gyorsan elfogy.

30 perc
Elkészítés
15 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

2,5 dcl
víz
80 g
margarin
160 g
rétesliszt
4 db
tojás
csipet só
zsiradék a tepsi kikenéséhez

Töltelék:

5 dcl
tej
80 g
kristálycukor
2 csomag
vaníliacukor
2 csomag
vanília ízű pudingpor
200 g
vaj
Recept elkészítése
Nyomtatás
30 perc
Elkészítés
15 perc
Sütés/főzés
  1. A vízhez hozzáadjuk a sót és beletesszük a margarint, majd elkezdjük főzni. Amikor már forr, kisebb lángra állítjuk, lassan hozzáadjuk a lisztet és folyamatos kevergetés mellett addig főzzük, amíg teljesen sima nem lesz és el nem válik az edény falától. Ezután kihűtjük, majd egyenként alaposan beledolgozzuk a tojást. Akár elektromos habverővel is dolgozhatunk.
  2. A tésztát nyomózsákba töltjük és a zsiradékkal kikent tepsiben megformázzuk a fánkokat. Hagyjunk helyet a fánkok közt, ellenkező esetben összeérnek sütés közben. A fánkokat 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és amikor már elkezdtek emelkedni, a hőmérsékletet 170 fokra csökkentjük. Ügyeljünk arra, hogy sütés közben ne nyissuk le a sütő ajtaját.
  3. A fánkokat kihűtjük és kettévágjuk.
  4. Elkészítjük a krémet. A tejből, cukorból, vaníliacukorból és pudingporból pudingot főzünk. Kihűtjük, beletesszük a vajat és simára dolgozzuk. A kézi robotgéppel alacsony fokozaton dolgozzunk.
  5. A fánkokat megtöltjük a krémmel, tetejét porcukorral megszórjuk. Ha időnk engedi, akkor legalább 1 hűtőszekrényben órát pihentessük. Jó étvágyat!

Forrás: Pečené, varené s Ivou

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása