TopReceptek.hu Levesek Gulyás Egy jó nagy edény laktató hamis gulyás. A klasszikus hús kihagytam, viszont kolbász került bele.
Egy jó nagy edény laktató hamis gulyás. A klasszikus hús kihagytam, viszont kolbász került bele.
Recept Egy jó nagy edény laktató hamis gulyás. A klasszikus hús kihagytam, viszont kolbász került bele.
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Akár kolbászos levesnek is hívhatjuk, de nálunk a hamis gulyás elnevezés maradt meg. Nem is kell hozzá pörköltalap, mert ebbe bizony hús sem kerül, csak kolbász.

TopPetra TopPetra    ·   22.5.2023

Egy jó nagy edény laktató hamis gulyás. A klasszikus hús kihagytam, viszont kolbász került bele.

Akár kolbászos levesnek is hívhatjuk, de nálunk a hamis gulyás elnevezés maradt meg. Nem is kell hozzá pörköltalap, mert ebbe bizony hús sem kerül, csak kolbász.

30 perc
Elkészítés
60 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
5-6 db
burgonya
1 db
sárgarépa
3 db
paradicsom
2 db
paprika
1 db
vöröshagyma
3 gerezd
fokhagyma
1 db
babkonzerv (fehér baba)
ízlés szerint
sertészsír
ízlés szerint
majoránna
ízlés szerint
fűszerpaprika
ízlés szerint
őrölt kömny
ízlés szerint
ízlés szerint
őrölt bors
2 szál
kolbász
Recept elkészítése
Nyomtatás
30 perc
Elkészítés
60 perc
Sütés/főzés
  1. A kockára vágott hagymát olajon leporítjuk, hozzáadjuk a felkarikázott paprikát, répát, kolbászt.
  2. Amikor a kolbász már szépen kisülte zsírját, vízzel felöntjük, hozzáadjuk a kockázott burgonyát.
  3. Sózzuk, borsozzuk, köménnyel és fűszerpaprikával megszórjuk. Amikor már majdnek kész, hozzáadjuk a kockára vágott paradicsomot és a babot is. Én szeretem, ha a paradicsom teljesen nem fő szét, ezért adom hozzá ebben a fázisban. További megoldás, ha előbb adjuk hozzá, a sárgarépával és paprikával, vagy pedig paradicsompürét használunk.
  4. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát is.
  5. Amikor már minden megpuhul és összefőtt, tálaljuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása