Egy nagyszerű ebéd 20 perc alatt egyetlen serpenyőből

A fogás elkészítéséhez lényegében csak egy serpenyőre van szükség, pár hozzávalóra, és nagyjából 20 perc elkészítési időre. Finom zöldségek, darált hús, fűszerek, tészta, és már össze is állt a fogás. Kiváló megoldás a gyors hétköznapi vagy akár hétvégi étkezésekhez. Íme a nagyszerű ebéd 20 perc alatt egyetlen serpenyőből, friss zöldséggel, hússal és tésztával.

Hozzáadta:, 20.10.2016
Kategória: Főételek, Tészták
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Egy nagyszerű ebéd 20 perc alatt egyetlen serpenyőből

Hozzávalók

300 gdarált hús
3 dbhagyma
kevés olaj
1 dbzöld paprika
2 dobozparadicsompüré
2 csészevíz
1 dbchili paprika
300 gtészta
200 greszelt mozzarella
ízlés szerint só, bors
ízlés szerint friss bazsalikom

Elkészítés menete

  1. Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát és aranyszínűre pirítjuk. Hozzáadjuk a kockára vágott paprikát és pár percig együtt pirítjuk a hagymával.
  2. Végül hozzáadjuk a darált húst, és addig kevergetjük, míg a hús ki nem fehéredik. Hozzáadjuk a chili paprikát, a paradicsompürét, sózzuk és borsozzuk, majd felöntjük a vízzel. Megvárjuk, míg felforr és hozzáadjuk a tésztát (kisebb könyöktésztát, vagy más, apróbb tésztát), lefedjük és mérsékelt lángon addig főzzük, míg a tészta meg nem puhul. Főzés közben 10-15 percenként az ételt megkeverjük.
  3. A főzés vége előtt az egytálétel tetejét megszórjuk a bazsalikommal és a reszelt mozarellával. Megvárjuk, míg a sajt megolvad.