Egy nagyszerű ebéd 20 perc alatt egyetlen serpenyőből
A fogás elkészítéséhez lényegében csak egy serpenyőre van szükség, pár hozzávalóra, és nagyjából 20 perc elkészítési időre. Finom zöldségek, darált hús, fűszerek, tészta, és már össze is állt a fogás. Kiváló megoldás a gyors hétköznapi vagy akár hétvégi étkezésekhez. Íme a nagyszerű ebéd 20 perc alatt egyetlen serpenyőből, friss zöldséggel, hússal és tésztával.
Hozzávalók
300 gdarált hús
3 dbhagyma
kevés olaj
1 dbzöld paprika
2 dobozparadicsompüré
2 csészevíz
1 dbchili paprika
300 gtészta
200 greszelt mozzarella
ízlés szerint só, bors
ízlés szerint friss bazsalikom
Elkészítés menete
- Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát és aranyszínűre pirítjuk. Hozzáadjuk a kockára vágott paprikát és pár percig együtt pirítjuk a hagymával.
- Végül hozzáadjuk a darált húst, és addig kevergetjük, míg a hús ki nem fehéredik. Hozzáadjuk a chili paprikát, a paradicsompürét, sózzuk és borsozzuk, majd felöntjük a vízzel. Megvárjuk, míg felforr és hozzáadjuk a tésztát (kisebb könyöktésztát, vagy más, apróbb tésztát), lefedjük és mérsékelt lángon addig főzzük, míg a tészta meg nem puhul. Főzés közben 10-15 percenként az ételt megkeverjük.
- A főzés vége előtt az egytálétel tetejét megszórjuk a bazsalikommal és a reszelt mozarellával. Megvárjuk, míg a sajt megolvad.