Egyben sült, sajtos-füstös sertésszelet

Recept Egyben sült, sajtos-füstös sertésszelet

Hozzáadta: TopPetra, 10.11.2019

Kategória: Főételek, Húsételek, Sertéshús, Főétkezések, Ebéd

KÜLDÖTT KÉPEK

Ha egy különlegesebb étellel szeretnénk előrukkolni, de nincs olyan sok időnk a konyhában pepecselni, akkor érdemes valamilyen „egybesült” húst választani. Ha a hús és pác megvan, akkor elindulhatunk megvalósítani a tervet. A legutóbbi választás az egyben sült, sajtos-füstöst sertésre esett. Jó kis karaj, bevagdosva nem szeletelve, legalább egy napot pácolva, füstölt sonkával és füstölt sajttal töltve, majd pedig puhára sütve. Nekem 70 perc fóliával és 15 perc fólia nélkül elég volt a sütőben, az étel tökéletes lett! Szerző: Milka

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 10.11.2019

Kategória: Főételek, Húsételek, Sertéshús, Főétkezések, Ebéd

Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Alap:

1,5 kgcsont nélküli sertéshús (pl. sertéskaraj)
16 szeletfüstölt hús/sonka
16 szeletfüstölt sajt
2 dbnagyobb hagyma

Pác:

1 csomagsertés fűszerkeverék
1/2 dlolaj
1 kv. kanálmustár
1 lkv. kanáloregánó
1 kv. kanálkakukkfű
4 gerezdfokhagyma
ízlés szerint petrezselyemzöld
1 kv. kanálőrölt kömény

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A sertéshúst a képen látható módon bevagdossuk – mintha felszeletelnénk, de nem teljesen! Kb. 1.5 cm-enként vagdossuk be a húst.
  2. A finom, fűszeres páchoz a hozzávalókat alaposan elkeverjük, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát is. A páccal megkenjük a húst, szépen minden egyes felületet, majd legalább egy órára, de akár egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük. Én a husit egy jó nagy, lefedhető ételdobozba tettem, majd így került a hűtőszekrénybe.
  3. Másnap a husit kivesszük a hűtőszekrényből, majd a bevágásokba szépen, egyenként beletesszük a füstölt húst és a füstölt sajtot.
  4. Egy magas falú tepsit előkészítünk. 2 dl olajat öntünk a tepsibe, erre kerül rá a 2 db vékonyra szeletelt, félhold alakú vöröshagyma. Az olajas-vöröshagymás ágyra tesszük rá a pácolt, előkészített sertéshúst. Vízzel vagy akár húslevessel felöntjük (nem sok, 1-2- dl), lefedjük és 180 fokon kb. 70 percig sütjük.
  5. 70 perc sütés után a fóliát levesszük és 15 percig tovább sütjük, így pompás színt kap.
  6. Elkészítjük a köretet, a salátát és tálaljuk.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás