TopReceptek.hu Húsételek Sertéshús Egyben sült, sajtos-füstös sertésszelet
Egyben sült, sajtos-füstös sertésszelet
Recept Egyben sült, sajtos-füstös sertésszelet
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Ha egy különlegesebb étellel szeretnénk előrukkolni, de nincs olyan sok időnk a konyhában pepecselni, akkor érdemes valamilyen „egybesült” húst választani. Ha a hús és pác megvan, akkor elindulhatunk megvalósítani a tervet. A legutóbbi választás az egyben sült, sajtos-füstöst sertésre esett. Jó kis karaj, bevagdosva nem szeletelve, legalább egy napot pácolva, füstölt sonkával és füstölt sajttal töltve, majd pedig puhára sütve. Nekem 70 perc fóliával és 15 perc fólia nélkül elég volt a sütőben, az étel tökéletes lett! Szerző: Milka

TopPetra TopPetra    ·   10.11.2019

Egyben sült, sajtos-füstös sertésszelet

Ha egy különlegesebb étellel szeretnénk előrukkolni, de nincs olyan sok időnk a konyhában pepecselni, akkor érdemes valamilyen „egybesült” húst választani. Ha a hús és pác megvan, akkor elindulhatunk megvalósítani a tervet. A legutóbbi választás az egyben sült, sajtos-füstöst sertésre esett. Jó kis karaj, bevagdosva nem szeletelve, legalább egy napot pácolva, füstölt sonkával és füstölt sajttal töltve, majd pedig puhára sütve. Nekem 70 perc fóliával és 15 perc fólia nélkül elég volt a sütőben, az étel tökéletes lett! Szerző: Milka

35 perc
Elkészítés
85 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Alap:

1,5 kg
csont nélküli sertéshús (pl. sertéskaraj)
16 szelet
füstölt hús/sonka
16 szelet
füstölt sajt
2 db
nagyobb hagyma

Pác:

1 csomag
sertés fűszerkeverék
1/2 dl
olaj
1 kv. kanál
mustár
1 lkv. kanál
oregánó
1 kv. kanál
kakukkfű
4 gerezd
fokhagyma
ízlés szerint petrezselyemzöld
1 kv. kanál
őrölt kömény
Recept elkészítése
Nyomtatás
35 perc
Elkészítés
85 perc
Sütés/főzés
  1. A sertéshúst a képen látható módon bevagdossuk – mintha felszeletelnénk, de nem teljesen! Kb. 1.5 cm-enként vagdossuk be a húst.
  2. A finom, fűszeres páchoz a hozzávalókat alaposan elkeverjük, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát is. A páccal megkenjük a húst, szépen minden egyes felületet, majd legalább egy órára, de akár egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük. Én a husit egy jó nagy, lefedhető ételdobozba tettem, majd így került a hűtőszekrénybe.
  3. Másnap a husit kivesszük a hűtőszekrényből, majd a bevágásokba szépen, egyenként beletesszük a füstölt húst és a füstölt sajtot.
  4. Egy magas falú tepsit előkészítünk. 2 dl olajat öntünk a tepsibe, erre kerül rá a 2 db vékonyra szeletelt, félhold alakú vöröshagyma. Az olajas-vöröshagymás ágyra tesszük rá a pácolt, előkészített sertéshúst. Vízzel vagy akár húslevessel felöntjük (nem sok, 1-2- dl), lefedjük és 180 fokon kb. 70 percig sütjük.
  5. 70 perc sütés után a fóliát levesszük és 15 percig tovább sütjük, így pompás színt kap.
  6. Elkészítjük a köretet, a salátát és tálaljuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása