Egyben sült tarja
Az egyben sült tarja az egyszerű fogások királya. Ezzel a recepttel mindenki megbirkózik, és mindenki a saját ízvilága szerint tudja fűszerezni. Az én választásom a sóra, borsra és köménymagra esett, de ezt lecserélhetjük bármilyen fűszerkeverékre. A kész hús puha, szaftos, szinte elolvad a szájba. Sült burgonyával tálaltam, a hússzeleteket pedig a pecsenyelével is meglocsolom. A hagymától és fokhagymától mennyei!
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 22.2.2018
Kategória: Főételek, Főétkezések, Ebéd
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
kb. 1 kgcsont nélküli egész sertéstarja
bors
só
őrölt kömény
fokhagyma
vöröshagyma
vaj vagy zsír
víz
- A húst alaposan sózzuk és borsozzuk, őrölt köménnyel megszórjuk.
- Vajjal vagy zsírral kikent tepsibe tesszük, mellé szórjuk a felszeletelt fokhagymát, a hagymát és vízzel felöntjük.
- 250 fokon egy órát sütjük.
- Sütés közben a kisült szafttal 2-3 alkalommal meglocsoljuk. Egy óra elteltével a hőfokot 180 fokra levesszük, és ismét kb. egy órát sütjük – ez függ a hús méretétől is.
- Én a tarját a vége előtt felszeleteltem, és még pár percig így sütöttem.
Forrás: Vaření a pečení s radostí
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS