Egyben sült tarja

Az egyben sült tarja az egyszerű fogások királya. Ezzel a recepttel mindenki megbirkózik, és mindenki a saját ízvilága szerint tudja fűszerezni. Az én választásom a sóra, borsra és köménymagra esett, de ezt lecserélhetjük bármilyen fűszerkeverékre. A kész hús puha, szaftos, szinte elolvad a szájba. Sült burgonyával tálaltam, a hússzeleteket pedig a pecsenyelével is meglocsolom. A hagymától és fokhagymától mennyei!

Hozzáadta:, 22.2.2018
Kategória: Főételek
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Egyben sült tarja

Hozzávalók

kb. 1 kgcsont nélküli egész sertéstarja
bors
őrölt kömény
fokhagyma
vöröshagyma
vaj vagy zsír
víz

Elkészítés menete

  1. A húst alaposan sózzuk és borsozzuk, őrölt köménnyel megszórjuk.
  2. Vajjal vagy zsírral kikent tepsibe tesszük, mellé szórjuk a felszeletelt fokhagymát, a hagymát és vízzel felöntjük.
  3. 250 fokon egy órát sütjük.
  4. Sütés közben a kisült szafttal 2-3 alkalommal meglocsoljuk. Egy óra elteltével a hőfokot 180 fokra levesszük, és ismét kb. egy órát sütjük – ez függ a hús méretétől is.
  5. Én a tarját a vége előtt felszeleteltem, és még pár percig így sütöttem.

Forrás: Vaření a pečení s radostí