TopReceptek.hu Húsételek Sertéshús Egyik kedvenc szaftos sertésszeletem receptje
Egyik kedvenc szaftos sertésszeletem receptje
Egyik kedvenc szaftos sertésszeletem receptje
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Egyszerű, mégis tökéletes! A forró napokon ilyen egyszerű, mégis ízletes receptekre van szükség.

TopPetra TopPetra    ·   24.6.2023

Egyik kedvenc szaftos sertésszeletem receptje

Egyszerű, mégis tökéletes! A forró napokon ilyen egyszerű, mégis ízletes receptekre van szükség.

30 perc
Elkészítés
60 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
800 g
sertéshús csont nélkül
12 db
közepes burgonya
50 g
vaj
1 db
gombakonzerv
1 evőkanál
búzafinomliszt
2 evőkanál
olaj
ízlés szerint
bors
400 g
natúr joghurt
1 kávéskanál
sütőpor
3 evőkanál
vaj
csipet
Recept elkészítése
Nyomtatás
30 perc
Elkészítés
60 perc
Sütés/főzés
  1. Előkészítjük a húst. Megmossuk, megszárítjuk, felszeleteljük. A hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk és borsozzuk. Kevés olajon mindkét felét aranyszínűre pirítjuk, majd edény aljára tesszük.
  2. A kisült pecsenyelére szórjuk a lisztet, lepirítjuk. A pirított lisztet kevés vízzel felöntjük, majd szűrőn keresztül rápasszírozzuk a húsra. Hozzáadjuk a lecsepegtetett gombát, vízzel felöntjük, majd a húst puhára pároljuk.
  3. A burgonyát megmossuk, meghámozzuk, puhára főzzük. A főtt burgonyát szétlapítjuk, sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, mindegyikre egy vékony szelet vajat teszünk. Ízlés szerint sózzuk.
  4. 200 fokos sütőben 20 percig sütjük, megfordítjuk, majd további 20 percig sütjük.
  5. A hússzeleteket sült burgonyával tálaljuk.

Tipp: A burgonyát sütés előtt akár reszelt parmezánnal is megszórhatjuk, ettől még finomabb lesz.

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása