TopReceptek.hu Torták Édes torták Egyszerű 15 perces háromszínű torta sütés nélkül, zselatin nélkül
Egyszerű 15 perces háromszínű torta sütés nélkül, zselatin nélkül
Recept Egyszerű 15 perces háromszínű torta sütés nélkül, zselatin nélkül
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   15.5.2021

Egyszerű 15 perces háromszínű torta sütés nélkül, zselatin nélkül

Igazán szokatlan desszert, de nagyon szerethető! Nemcsak az elkészítése különleges, de a frissítő íze is, ami a forró nyári napok alatt biztos felüdülést hoz. Sütés nélkül készül, zselatint sem tartalmaz, ráadásul gyorsan össze tudjuk dobni, szinte 15 perc alatt. Szerző: Lacusin

15 perc
Elkészítés
15 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
500 ml
narancslé (friss vagy rostos dobozos)
45 g
kukoricakeményítő
220 g
kristálycukor
1 l
tej
140 g
dara
2 ev. kanál
kakaó
2 ev. kanál
kókuszreszelék
25 g
vaj
10 g
vaníliacukor
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Először elkészítjük a narancsos réteget. Az edénybe beletöltjük a narancslevet, hozzáadunk 50 g cukrot és a keményítőt. Csomómentesre keverjük, sűrű krémmé főzzük, majd beleöntjük a kiválasztott formába.
  2. Ezután következik a tejes réteg. A hideg tejet edénybe tesszük, hozzáadjuk a darát, 170 g cukrot, vaníliacukrot, kókuszreszeléket. Elkeverjük, felforraljuk, elkeverjük. Levesszük a lángról, kicsit hűtjük, majd hozzáadjuk a vajat. Addig kevergetjük, amíg a vaj teljesen el nem keveredik a tejes alappal.
  3. A tejes alap felét rátesszük a narancsos rétegre (ami már azóta kissé meg is kötött). A tejes alapot óvatosan öntjük a narancsos rétegre. A tejes keverék fennmaradó részéhez hozzáadjuk a kakaót, elkeverjük, majd a világos tejes réteg tetejére kanalazzuk. Elegyengetjük.
  4. A kapott édességet hűtőszekrénybe tesszük egészen addig, amíg meg nem köt (ideális akár egy éjszakán keresztül hűtőszekrényben pihentetni. Nekem 4 óra is elég volt ahhoz, hogy megkössön).
  5.  
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása