Az almát megmossuk, meghámozzuk, vékonyra szeleteljük. Előkészítjük a sütőformát, sütőpapírral kibéleljük, erre tesszük rá az almaszeleteket. Megcsepegtetjük a citrom levélve, fahéjjal megszórjuk (akár fahéjas cukorral is megszórhatjuk, ízlés dolga).
A tojássárgát a cukorral habbá verjük, beledolgozzuk a vizet, a sütőporral elkevert és tászitált lisztet, végül a kemény habbá vert tojásfehérjét.
A kapott tésztát rátesszük a vékony almaszelet-rétegre. 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük.
Amikor a tészta már megsült, kivesszük a sütőből, kb. 5 percig pihentetjük. Ezután óvatosan kivesszük a tepsiből a sütőpapírnál fogva, fejjel lefelé fordítjuk, a sütőpapírt pedig lassan eltávolítjuk. Felcsavarjuk. Kihűtjük.