Egyszerű banános-csokoládékrémes sütemény

Kevés ennél egyszerűbb süteményt ismerek. A tésztát szinte percek alatt el lehet készíteni, és amíg sül, addig megfőzöm a pudingot, habosra verem a vajat, összekeverem a kihűlt pudinggal, majd az egészet megkoronázom a tejszínhabbal. A tészta és csokipudingos krém közé kerül az elengedhetetlen banán, a tetejét pedig reszelt csokoládéval díszítem. Finomság, egyszerűen, gyorsan. Amíg a tészta a hűtőben pihen, rendbe teszem a konyhát, majd ezt követően a süti percek alatt elfogy a tepsiből :)

Hozzáadta:, 10.4.2017
Kategória: Desszertek, sütemények
Recept Egyszerű banános-csokoládékrémes sütemény

Hozzávalók

Tészta:
4 dbtojás
200 gkristálycukor
150 grétesliszt
2 ev. kanálkakaó
1/2 csomagsütőpor
Töltelék:
1 csomagcsokoládé ízű pudingpor
250 mltej
150 gvaj
200 gkristálycukor
Kell még:
3 dbbanán
200 mlhabtejszín
csokoládé

Elkészítés menete

  1. Előkészítünk egy 30x20 cm-es tepsit és sütőpapírral kibéleljük.
  2. A tojást a cukorral habosra verjük, majd belekeverjük a kakaóval és sütőporral elkevert lisztet. A kapott tésztát a tepsibe öntjük és 180 fokon 15-20 perc alatt készre sütjük. A megsült tésztát kihűtjük.
  3. A tejben elkeverjük a cukrot és a pudingport. Sűrű pudingot főzünk, kihűtjük, és belekeverjük a habosra vert vajat.
  4. A banánt hosszában félbevágjuk, a habtejszínt tejszínhabbá verjük.
  5. A tészta tetejére rávisszük egy vékony csokis krémréteget, rátesszük a banánt, majd lefedjük a maradék csokoládés krémmel. Erre kerül a tejszínhab, majd reszelt csokoládéval díszítjük. A süteményt hűtőszekrénybe tesszük.%1%2%3%4
  6. Előkészítünk egy 30x20 cm-es tepsit és sütőpapírral kibéleljük.
  7. A tojást a cukorral habosra verjük, majd belekeverjük a kakaóval és sütőporral elkevert lisztet. A kapott tésztát a tepsibe öntjük és 180 fokon 15-20 perc alatt készre sütjük. A megsült tésztát kihűtjük.
  8. A tejben elkeverjük a cukrot és a pudingport. Sűrű pudingot főzünk, kihűtjük, és belekeverjük a habosra vert vajat.
  9. A banánt hosszában félbevágjuk, a habtejszínt tejszínhabbá verjük.
  10. A tészta tetejére rávisszük egy vékony csokis krémréteget, rátesszük a banánt, majd lefedjük a maradék csokoládés krémmel. Erre kerül a tejszínhab, majd reszelt csokoládéval díszítjük. A süteményt hűtőszekrénybe tesszük.%1%2%3%4