Egyszerű borsóleves

Ez a borsóleves nemcsak egyszerű, hanem nagyon gyors is. Fagyasztott borsóból készítem, amit egyszerűen fűszerezek és megfőzök. Nem kap se rántást, se más „extra” ízesítést, hanem egész egyszerűen 15 percig főzöm. Amíg a borsóleves készül, elkészítem a daragaluska – gombóc tésztáját. A gombócokat megformázom, beleteszem a forró levesbe, 5 percig főzöm, és el is készült. Jó étvágyat!

Hozzáadta:, 11.11.2017
Kategória: Levesek
Előkészítési idő:
Egyszerű borsóleves

Hozzávalók

Szükségünk lesz:
450 gfagyasztott borsó
3 lvíz
2 dbleveskocka
bors
Daragaluska:
1 dbtojás
2 ev. kanálvaj
búzadara

Elkészítés menete

  1. A borsót edénybe szórjuk, vízzel felöntjük és felolvasztjuk. Hozzáadjuk a leveskockát, sózzuk, borsozzuk. Forrástól számítva 10-15 percig főzzük.
  2. Amíg a borsó elkészül, hozzálátunk a daragaluska elkészítéséhez: a vajat és a tojást elkeverjük, sózzuk, és annyi darát adunk hozzá, hogy szépen formázható legyen.
  3. 10-15 perc után a levest megkóstoljuk, szükség szerint ízesítjük, majd egy kanál segítségével beletesszük a galuskát – kanállal formázott gombócokat a levesbe. Még 5 percig főzzük, és elkészült. Jó étvágyat!

Forrás: Pečené, varené s Ivou