TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Egyszerű diós csiga fahéjjal és rummal
Egyszerű diós csiga fahéjjal és rummal
Recept Egyszerű diós csiga fahéjjal és rummal
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   4.7.2021

Egyszerű diós csiga fahéjjal és rummal

Nálunk igazi klasszikus, amit a fahéj, dió és rum tesz igazán izgalmassá. Nem spóroltam a töltelékkel, és ezért is lett szerintem ennyire finom. A másik fontos összetevő a tészta, amihez most nem élesztőt használtam, hanem sütőport. A tészta egyik felét használtam fel a diós csigákhoz, a másik feléből pedig lekvárral töltött készítettem. Két legyet egy csapásra. Szerző: Jaja79

Alapanyagok

Tészta:

500 g
búzafinomliszt
3 ev. kanál
porcukor
250 g
vaj
1 csomag
tejföl
2 csomag
sütőpor
csipet

Töltelék:

200 g
darált dió
100 ml
tej
1 ev. kanál
vaj
3 ev. kanál
kristálycukor
fahéj, rum
porcukor szóráshoz
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A lisztet átszitáljuk. Hozzáadjuk a kockára vágott hideg vajat, a sót, a cukrot, a sütőport, végül a tejfölt. Sima állagú tésztává gyúrjuk. Ha a tészta állaga nem megfelelő, kevés liszttel vagy tejföllel tudunk rajta javítani.
  2. A tésztát két részre osztjuk, kinyújtjuk. A töltelékhez a tejet felmelegítjük, hozzáadjuk a diót, vajat, fahéjat, cukrot és rumot, elkeverjük. Ezzel a töltelékkel kenjük meg a tésztalapot. A megkent tésztalapot felcsavarjuk, felszeleteljük, sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük.
  3. A tészta másik feléből kiflik készültek.
  4. 180 fokra előmelegített sütőben aranyszínűre sütjük.
  5. Miután megsült, porcukorral megszórjuk, tálaljuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása