Egyszerű diós csiga fahéjjal és rummal

Recept Egyszerű diós csiga fahéjjal és rummal

Hozzáadta: TopPetra, 4.7.2021

Kategória: Desszertek, sütemények

KÜLDÖTT KÉPEK

Nálunk igazi klasszikus, amit a fahéj, dió és rum tesz igazán izgalmassá. Nem spóroltam a töltelékkel, és ezért is lett szerintem ennyire finom. A másik fontos összetevő a tészta, amihez most nem élesztőt használtam, hanem sütőport. A tészta egyik felét használtam fel a diós csigákhoz, a másik feléből pedig lekvárral töltött készítettem. Két legyet egy csapásra. Szerző: Jaja79

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 4.7.2021

Kategória: Desszertek, sütemények

ALAPANYAGOK

Tészta:

500 gbúzafinomliszt
3 ev. kanálporcukor
250 gvaj
1 csomagtejföl
2 csomagsütőpor
csipet

Töltelék:

200 gdarált dió
100 mltej
1 ev. kanálvaj
3 ev. kanálkristálycukor
fahéj, rum
porcukor szóráshoz

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A lisztet átszitáljuk. Hozzáadjuk a kockára vágott hideg vajat, a sót, a cukrot, a sütőport, végül a tejfölt. Sima állagú tésztává gyúrjuk. Ha a tészta állaga nem megfelelő, kevés liszttel vagy tejföllel tudunk rajta javítani.
  2. A tésztát két részre osztjuk, kinyújtjuk. A töltelékhez a tejet felmelegítjük, hozzáadjuk a diót, vajat, fahéjat, cukrot és rumot, elkeverjük. Ezzel a töltelékkel kenjük meg a tésztalapot. A megkent tésztalapot felcsavarjuk, felszeleteljük, sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük.
  3. A tészta másik feléből kiflik készültek.
  4. 180 fokra előmelegített sütőben aranyszínűre sütjük.
  5. Miután megsült, porcukorral megszórjuk, tálaljuk.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás