Egyszerű diós csiga fahéjjal és rummal
Nálunk igazi klasszikus, amit a fahéj, dió és rum tesz igazán izgalmassá. Nem spóroltam a töltelékkel, és ezért is lett szerintem ennyire finom. A másik fontos összetevő a tészta, amihez most nem élesztőt használtam, hanem sütőport. A tészta egyik felét használtam fel a diós csigákhoz, a másik feléből pedig lekvárral töltött készítettem. Két legyet egy csapásra. Szerző: Jaja79
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 4.7.2021
Kategória: Desszertek, sütemények
ALAPANYAGOK
Tészta:
500 gbúzafinomliszt
3 ev. kanálporcukor
250 gvaj
1 csomagtejföl
2 csomagsütőpor
csipetsó
Töltelék:
200 gdarált dió
100 mltej
1 ev. kanálvaj
3 ev. kanálkristálycukor
fahéj, rum
porcukor szóráshoz
- A lisztet átszitáljuk. Hozzáadjuk a kockára vágott hideg vajat, a sót, a cukrot, a sütőport, végül a tejfölt. Sima állagú tésztává gyúrjuk. Ha a tészta állaga nem megfelelő, kevés liszttel vagy tejföllel tudunk rajta javítani.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Jednoduchá vosí hnízda s oříšky, skořicí a rumem.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS