Egyszerű diós falatok

Ennek a diós süteménynek szerintem nincs párja! Édes, diós, tökéletes textúrával, minden megvan benne, ami tökéletes édességgé teszi! A massza és tojáshabos krém elkészítése egyáltalán nem bonyolult, és amíg ezeket az egyszerű diós falatkákat a sütőben szárítjuk, nyugodtan lepihenhetünk. A tetejét még dióbéllel díszíthetjük, de akár el is hagyható ez a lépés. Szerző: Triniti

Hozzáadta:, 17.1.2019
Kategória: Desszertek, sütemények
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Egyszerű diós falatok

Hozzávalók

300 gdarált dió
300 gporcukor
1 dbtojás
1 dbtojássárga
2 ev. kanálkakaó
Krém:
1 dbtojásfehérje
4 ev. kanálporcukor
1 ev. kanálbúzafinomliszt
1 kv. kanálcitromlé
Szükségünk lesz még:
dióbél díszítéshez

Elkészítés menete

  1. A diót, cukrot, tojást, kakaót és tojássárgát lágy masszává dolgozzuk, majd kis darabokat szaggatunk ki belőle, amiből dió nagyságú golyókat formázunk.
  2. Sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, kissé lenyomjuk, így a krémnek is „helyet biztosítunk”.
  3. A tojásfehérjét a porcukorral és citromlével habbá verjük, hozzáadjuk a lisztet, elkeverjük, majd a krémet süteményes zsákba töltjük, ezzel visszük fel a krémet a lapított golyókra.
  4. A diós-krémes falatkákat 60 fokra előmelegített sütőbe tesszük és legalább 1 órát szárítjuk.
  5. Miután elkészült, a tetejét fél dióbéllel díszítjük.