TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Egyszerű diós falatok
Egyszerű diós falatok
Recept Egyszerű diós falatok
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Ennek a diós süteménynek szerintem nincs párja! Édes, diós, tökéletes textúrával, minden megvan benne, ami tökéletes édességgé teszi! A massza és tojáshabos krém elkészítése egyáltalán nem bonyolult, és amíg ezeket az egyszerű diós falatkákat a sütőben szárítjuk, nyugodtan lepihenhetünk. A tetejét még dióbéllel díszíthetjük, de akár el is hagyható ez a lépés. Szerző: Triniti

TopPetra TopPetra    ·   17.1.2019

Egyszerű diós falatok

Ennek a diós süteménynek szerintem nincs párja! Édes, diós, tökéletes textúrával, minden megvan benne, ami tökéletes édességgé teszi! A massza és tojáshabos krém elkészítése egyáltalán nem bonyolult, és amíg ezeket az egyszerű diós falatkákat a sütőben szárítjuk, nyugodtan lepihenhetünk. A tetejét még dióbéllel díszíthetjük, de akár el is hagyható ez a lépés. Szerző: Triniti

20 perc
Elkészítés
60 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
300 g
darált dió
300 g
porcukor
1 db
tojás
1 db
tojássárga
2 ev. kanál
kakaó

Krém:

1 db
tojásfehérje
4 ev. kanál
porcukor
1 ev. kanál
búzafinomliszt
1 kv. kanál
citromlé

Szükségünk lesz még:

dióbél díszítéshez
Recept elkészítése
Nyomtatás
20 perc
Elkészítés
60 perc
Sütés/főzés
  1. A diót, cukrot, tojást, kakaót és tojássárgát lágy masszává dolgozzuk, majd kis darabokat szaggatunk ki belőle, amiből dió nagyságú golyókat formázunk.
  2. Sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, kissé lenyomjuk, így a krémnek is „helyet biztosítunk”.
  3. A tojásfehérjét a porcukorral és citromlével habbá verjük, hozzáadjuk a lisztet, elkeverjük, majd a krémet süteményes zsákba töltjük, ezzel visszük fel a krémet a lapított golyókra.
  4. A diós-krémes falatkákat 60 fokra előmelegített sütőbe tesszük és legalább 1 órát szárítjuk.
  5. Miután elkészült, a tetejét fél dióbéllel díszítjük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása