Egyszerű diós falatok
Ennek a diós süteménynek szerintem nincs párja! Édes, diós, tökéletes textúrával, minden megvan benne, ami tökéletes édességgé teszi! A massza és tojáshabos krém elkészítése egyáltalán nem bonyolult, és amíg ezeket az egyszerű diós falatkákat a sütőben szárítjuk, nyugodtan lepihenhetünk. A tetejét még dióbéllel díszíthetjük, de akár el is hagyható ez a lépés. Szerző: Triniti
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 17.1.2019
Kategória: Desszertek, sütemények
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
300 gdarált dió
300 gporcukor
1 dbtojás
1 dbtojássárga
2 ev. kanálkakaó
Krém:
1 dbtojásfehérje
4 ev. kanálporcukor
1 ev. kanálbúzafinomliszt
1 kv. kanálcitromlé
Szükségünk lesz még:
dióbél díszítéshez
- A diót, cukrot, tojást, kakaót és tojássárgát lágy masszává dolgozzuk, majd kis darabokat szaggatunk ki belőle, amiből dió nagyságú golyókat formázunk.
- Sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, kissé lenyomjuk, így a krémnek is „helyet biztosítunk”.
- A tojásfehérjét a porcukorral és citromlével habbá verjük, hozzáadjuk a lisztet, elkeverjük, majd a krémet süteményes zsákba töltjük, ezzel visszük fel a krémet a lapított golyókra.
- A diós-krémes falatkákat 60 fokra előmelegített sütőbe tesszük és legalább 1 órát szárítjuk.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS