TopReceptek.hu Gyümölcs szerint Eper Egyszerű epres kevert tészta
Egyszerű epres kevert tészta
Recept Egyszerű epres kevert tészta
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Szinte pillanatok alatt összeállítható, és már mehet is a sütőbe. Amíg ez az egyszerű epres kevert tészta sül, előkészíthetjük a kávét, és akár a fagylaltot is. Ezek mind tökéletesen kiegészítik ezt a mennyi otthoni édességet. Aki édesebben szereti, az több cukrot is adhat hozzá, a végén a kávé és fagyi mellett tejszínhabbal is fel lehet dobni. Persze önmagában is megállja a helyét. Akár tortaként is tálalhatjuk, ha a sütéshez nem tepsit, hanem tortaformát használunk. Szerző: Rebeka

TopPetra TopPetra    ·   6.5.2018

Egyszerű epres kevert tészta

Szinte pillanatok alatt összeállítható, és már mehet is a sütőbe. Amíg ez az egyszerű epres kevert tészta sül, előkészíthetjük a kávét, és akár a fagylaltot is. Ezek mind tökéletesen kiegészítik ezt a mennyi otthoni édességet. Aki édesebben szereti, az több cukrot is adhat hozzá, a végén a kávé és fagyi mellett tejszínhabbal is fel lehet dobni. Persze önmagában is megállja a helyét. Akár tortaként is tálalhatjuk, ha a sütéshez nem tepsit, hanem tortaformát használunk. Szerző: Rebeka

40 perc
Elkészítés
30 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
300 g
rétesliszt
3 db
tojás
150 g
porcukor
1 csomag
vaníliacukor
1 db
citrom reszelt héja
10 ev. kanál
olaj
10 ev. kanál
langyos tej
1/2 csomag
sütőpor
400 g
friss eper
2 ev. kanál
kristálycukor
Recept elkészítése
Nyomtatás
40 perc
Elkészítés
30 perc
Sütés/főzés
  1. A hozzávalókon kívül szükségünk van meg egy tepsire (35 x 25 cm), egy kevés olajra vagy vajra, amivel kikenjük a tepsit, egy kevés réteslisztre a tepsi beszórásához, a végén pedig egy kevés porcukorra, amivel meghinthetjük a süteményt.
  2. A tojássárgát a porcukorral és vaníliacukorral habosra verjük. Hozzáadjuk a citrom reszelt héját. A lisztet és a sütőport elkeverjük, átszitáljuk. A tojássárgába belekeverjük a tejet és az olajat, végül hozzáadjuk a sütőporral elkevert és átszitát lisztet.
  3. A tojásfehérjéhez egy csipet sót adunk és habbá verjük. A habot óvatosan belekeverjük a tojássárgás-lisztes keverékbe. A tésztát beleöntjük a zsiradékkal kikent és rétesliszttel beszórt tepsibe. Elsimítjuk, az átmosott epret megszórjuk a két kanálnyi kristálycukorral, majd ez kerül a tésztára. 180 fokra előmelegített sütőben 20-30 percig sütjük – érdemes saját sütőnk tulajdonságaira hagyatkozni.
  4. Miután elkészült, kivesszük a sütőből, kihűtjük, porcukorral megszórjuk.

 

Autor: Naďa I. (Rebeka)

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása