Egyszerű epres kevert tészta

Hozzáadta: TopPetra, 6.5.2018
Kategória: Desszertek, sütemények, Gyümölcsös édességek, sütemények, Eper, Kevert sütemények
Szinte pillanatok alatt összeállítható, és már mehet is a sütőbe. Amíg ez az egyszerű epres kevert tészta sül, előkészíthetjük a kávét, és akár a fagylaltot is. Ezek mind tökéletesen kiegészítik ezt a mennyi otthoni édességet. Aki édesebben szereti, az több cukrot is adhat hozzá, a végén a kávé és fagyi mellett tejszínhabbal is fel lehet dobni. Persze önmagában is megállja a helyét. Akár tortaként is tálalhatjuk, ha a sütéshez nem tepsit, hanem tortaformát használunk. Szerző: Rebeka
Hozzáadta: TopPetra, 6.5.2018
Kategória: Desszertek, sütemények, Gyümölcsös édességek, sütemények, Eper, Kevert sütemények
ALAPANYAGOK
- A hozzávalókon kívül szükségünk van meg egy tepsire (35 x 25 cm), egy kevés olajra vagy vajra, amivel kikenjük a tepsit, egy kevés réteslisztre a tepsi beszórásához, a végén pedig egy kevés porcukorra, amivel meghinthetjük a süteményt.
- A tojássárgát a porcukorral és vaníliacukorral habosra verjük. Hozzáadjuk a citrom reszelt héját. A lisztet és a sütőport elkeverjük, átszitáljuk. A tojássárgába belekeverjük a tejet és az olajat, végül hozzáadjuk a sütőporral elkevert és átszitát lisztet.
- A tojásfehérjéhez egy csipet sót adunk és habbá verjük. A habot óvatosan belekeverjük a tojássárgás-lisztes keverékbe. A tésztát beleöntjük a zsiradékkal kikent és rétesliszttel beszórt tepsibe. Elsimítjuk, az átmosott epret megszórjuk a két kanálnyi kristálycukorral, majd ez kerül a tésztára. 180 fokra előmelegített sütőben 20-30 percig sütjük – érdemes saját sütőnk tulajdonságaira hagyatkozni.
- Miután elkészült, kivesszük a sütőből, kihűtjük, porcukorral megszórjuk.
Autor: Naďa I. (Rebeka)