Egyszerű és frissítő baracktorta

Hozzáadta: Babu27, 18.2.2017
Kategória: Desszertek, sütemények, Torták, Ünnepek, Szülinap, Édes torták, Édes sütemények
Hogy mit is lehet kezdeni az éléskamra mélyén meghúzódó, elfelejtett, végül megtalált barackkonzervvel? Süteményt vagy tortát lehet belőle készíteni, pl. egyszerű és frissítő baracktortát. A kiindulási pont az egyszerű tészta, amit hűtőbe teszünk, hogy könnyebben tudjuk formázni. Ezalatt elkészítjük az isteni krémet (lehet akár mascarpone kém, túrós krém, a lehetőségek tárháza szinte végtelen), még forrón ráöntjük a barackkal gazdagon megrakott tésztára, végül megsütjük. Az eredmény egy csodás sütemény, aminek lehetetlen ellenállni. Én ünnepi tortának is készítettem már, ilyenkor még friss gyümölccsel és tejszínhabbal is díszítem.
Hozzáadta: Babu27, 18.2.2017
Kategória: Desszertek, sütemények, Torták, Ünnepek, Szülinap, Édes torták, Édes sütemények
ALAPANYAGOK
Tészta:
Krém:
Szükséges még:
- Egy tálba beleszórjuk a lisztet és hozzáadjuk a kockára vágott vajat. Belekerül a többi hozzávaló is, majd az egészből tésztát dolgozunk. A kész tésztát fóliába csomagoljuk és fél órára hűtőszekrénybe tesszük.
- A tortához egy 33 cm átmérőjű tortaformát előkészítünk. Az alját olajjal kikenjük, vagy sütőpapírral kibéleljük.
- A tésztát kivesszük a hűtőből, kör alakúra nyújtjuk – formázzuk. Beletesszük a tortaformába (a széle fél-1 cm magasan tapadjon a tortaforma oldalához).
- A tésztát megszórjuk a gyümölccsel – én az őszibarackot félbevágtam, és a vágott oldalával lefelé tettem a tésztára.
- A tejben elkeverjük a keményítőt és a tojások sárgáját. A vajat és habtejszínt a cukorral és a vaníliacukorral felolvasztjuk. Amikor már meleg, hozzáöntjük a tejben elkevert keményítőt és tojást. Addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik. Még forrón ráöntjük a barackos tésztára.