Egyszerű és frissítő citromos szelet

Az egyszerű és frissítő citromos szelet nagyon jól tud esni egy nehéz nap után, vagy akár a nagy nyári hőségben. Mivel a sütemény krémjébe a citrom héja és leve is belekerül, igyekeztem bio citromot vásárolni. Bár drágább a klasszikus citromnál, én mégis ezt választottam. Persze ha nem tudunk bio citromhoz jutni, akkor jó alapos mosást követően a sima citrom is tökéletesen megfelel a célnak. A kész süteményt a család imádta! Szerző: Triniti

Hozzáadta:, 6.6.2018
Kategória: Desszertek, sütemények
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Egyszerű és frissítő citromos szelet

Hozzávalók

Tészta (1 bögre = 250 ml):
1 bögrehideg vaj
1/2 bögrekristálycukor
2 bögrerétesliszt
Citromos réteg:
1,5 bögrekristálycukor
1/4 bögrefinomliszt
4 dbtojás
2 dbcitrom leve és héja
porcukor szóráshoz

Elkészítés menete

  1. A vajat felkockázzuk, tálba tesszük, majd kézi robotgép segítségével a cukorral együtt habosra verjük. Ezután hozzáadjuk a réteslisztet.
  2. Előkészítjük a 23 x 33 cm-es tepsit, sütőpapírral kibéleljük és erre tesszük rá a kinyújtott tésztát.
  3. 180 fokon 20 perc alatt készre sütjük.
  4. A tojást gőzfürdő felett habosra verjük a cukorral, hozzáadjuk a citromlevet, végül a citrom reszelt héjával elkevert lisztet. Levesszük a gőzfürdőről és 10 percig pihentetjük. Rákenjük a tésztára és elegyengetjük.
  5. A krémmel megkent tésztát 20-25 percre visszatesszük a sütőbe. A megsült tésztát porcukorral megszórjuk és tálaljuk.