Egyszerű és frissítő mandarinos kocka

Ezt az egyszerű és frissítő gyümölcsös kockát szinte bármilyen gyümölcskonzerv felhasználásával el lehet készíteni. Nekem legutóbb a mandarinra esett a választásom. A sütemény lényege a puha tészta, a lágy tejfölös-tejszínhabos krém gazdagítva a lecsepegtetett gyümölccsel, a tetején pedig a jó kis gyümölcsös zselé, amihez felhasználjuk a konzerv levét. Ellenállhatatlan! Szerző: Simona

Hozzáadta:, 9.11.2018
Kategória: Desszertek, Sütemények
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Egyszerű és frissítő mandarinos kocka

Hozzávalók

Tészta:
4 dbtojás
120 gkristálycukor
1 csomagvaníliacukor
1 kv. kanálreszelt citromhéj
120 grétesliszt
1 kv. kanálsütőpor
Töltelék:
2 dbmandarin konzerv (2x320 g)
250 mlhabtejszín
500 mltejföl (magas zsírtartalommal)
2 ev. kanálkristálycukor
Zselé:
2 csomagvanília ízű pudingpor
a mandarin konzervek leve, amit 750 ml-ig vízzel feltöltünk
2 ev. kanálkristálycukor

Elkészítés menete

  1. Elkészítjük a tésztát: a tojást tálba tesszük és hozzáadjuk a cukrot. Habosra dolgozzuk (kézi robotgéppel, először közepes fokozaton dolgozunk, majd maximális fokozatra állítjuk). Akkor jó, ha már kifehéredett és kellően habos.
  2. Ezután közepes fokozaton kanalanként beledolgozzuk a sütőporral és citromhéjjal elkevert lisztet.
  3. A tésztát sütőpapírral kibélelt, magas falú tepsibe tesszük, 180 fokon 20 percig sütjük.
  4. Elkészítjük a tölteléket: a habtejszínt habbá verjük. Elkeverjük a tejföllel, hozzáadjuk a lecsepegtetett mandarint (a levet félretesszük) és a cukrot. A kapott krémet rákenjük a kihűlt tésztára, majd egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük.
  5. Elkészítjük a gyümölcszselét: a vízzel felöntött mandarin levét elkeverjük a cukorral és a pudingporral. Feltesszük főni és sűrű krémet főzünk.
  6. Ezt a krémet öntjük rá a lehűlt krémes tészta tetejére. Megvárjuk, míg megköt. Felszeleteljük, tálaljuk.