TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Egyszerű és gyors krémes, ami után mindenki megnyalja az ujját
Egyszerű és gyors krémes, ami után mindenki megnyalja az ujját
Recept Egyszerű és gyors krémes, ami után mindenki megnyalja az ujját
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   27.4.2023

Egyszerű és gyors krémes, ami után mindenki megnyalja az ujját

Ha finom desszertet szeretnétek otthon készíteni, akkor nem kell kétségbe esni. Vannak gyorsabb változatok, például ez a remek krémes. Ebből a mennyiségből egy tepsinyi (20x30 cm) krémes jött ki, amit 15 darabra szeleteltem.

30 perc
Elkészítés
30 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
600 g
leveles tészta
2 és 1/2 db
vaníliás pudingpor
1 l
tej
375 ml
habtejszín (33%)
2 db
vaníliacukor
5 evőkanál
kristálycukor (pudinghoz)
porcukor szóráshoz
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tésztát két részre osztjuk.
  2. Az egyiket egészben sütjük, meg, ez lesz a krémes alapja. A másikat még a sütés előtt felvágjuk a kívánt négyzetekre. Én 15 darabra vágtam fel.
  3. Az egész és szeletelt tésztát 180 fokos sütőben 5-8 perc alatt megsütjük, magas falú tepsibe tesszük az egész tésztát. Ha kell, tovább sütjük.
  4. A pudingpor, tej és 1 csomag vaníliacukor keverékéből sűrű pudingot főzünk, majd ráöntjük a megsült, egész tésztalapra. Kihűtjük.
  5. A habtejszínt 1 csomag vaníliacukorral habbá verjük, rákenjük a kihűlt pudingra.
  6. A tetejére rátesszük a tésztanégyzeteket. Hűtőbe tesszük, pár óra pihentetés után tálaljuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása