Egyszerű és nagyszerű fokhagymás-uborkás krém

Hozzáadta: Viki78, 9.1.2017
Kategória: Saláták, Szendvicskrémek, sós krémek, Fokhagymás krém, Főétkezések, Reggeli, Ebéd, Vacsora, Öntetek és dresszingek, Sajtos krémek
Már kezdtem unni a megszokott krémsajtokat, és a fiam is elkezdett reklamálni, hogy mindig ugyanaz a sajt, szendvicskrém, vajkrém… található a hűtőben. Kreatív háziasszonyként elkezdtem a receptek között keresgélni és ráleltem erre a fantasztikus receptre. A neve nem hiába egyszerű és nagyszerű fokhagymás-uborkás krém, mert nincs benne semmi bonyolult, az íze pedig valami fantasztikus. Én még sót és borsot sem használtam hozzá, az uborka, fokhagyma és kapor elvégezte a dolgát. Nagyon jó szendvicskrém, de salátaöntetnek, vagy mártásnak is megállja a helyét, mi sok mindenhez fogyasztjuk.
Hozzáadta: Viki78, 9.1.2017
Kategória: Saláták, Szendvicskrémek, sós krémek, Fokhagymás krém, Főétkezések, Reggeli, Ebéd, Vacsora, Öntetek és dresszingek, Sajtos krémek
ALAPANYAGOK
Szükségünk lesz:
- Az uburkát megmossuk, meghámozzuk, majd kis lyukú reszelőn lereszeljük. Hozzáadjuk a fűszereket (én a friss kaprot választottam), a zúzott fokhagymát, a tejfölt és a túrót.
- Az egészet jó alaposan elkeverjük, majd legalább egy órára hűtőbe tesszük.
- Salátákhoz, sült krumplihoz tálaljuk, de használhatjuk szendvicskrémnek, vagy akár sűrű öntetnek különböző fűszeres húsokhoz.
Forrás: Vk