TopReceptek.hu Főétkezések Reggeli Egyszerű és nagyszerű fokhagymás-uborkás krém
Egyszerű és nagyszerű fokhagymás-uborkás krém
Recept Egyszerű és nagyszerű fokhagymás-uborkás krém
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Már kezdtem unni a megszokott krémsajtokat, és a fiam is elkezdett reklamálni, hogy mindig ugyanaz a sajt, szendvicskrém, vajkrém… található a hűtőben. Kreatív háziasszonyként elkezdtem a receptek között keresgélni és ráleltem erre a fantasztikus receptre. A neve nem hiába egyszerű és nagyszerű fokhagymás-uborkás krém, mert nincs benne semmi bonyolult, az íze pedig valami fantasztikus. Én még sót és borsot sem használtam hozzá, az uborka, fokhagyma és kapor elvégezte a dolgát. Nagyon jó szendvicskrém, de salátaöntetnek, vagy mártásnak is megállja a helyét, mi sok mindenhez fogyasztjuk.

Viki78    ·   9.1.2017

Egyszerű és nagyszerű fokhagymás-uborkás krém

Már kezdtem unni a megszokott krémsajtokat, és a fiam is elkezdett reklamálni, hogy mindig ugyanaz a sajt, szendvicskrém, vajkrém… található a hűtőben. Kreatív háziasszonyként elkezdtem a receptek között keresgélni és ráleltem erre a fantasztikus receptre. A neve nem hiába egyszerű és nagyszerű fokhagymás-uborkás krém, mert nincs benne semmi bonyolult, az íze pedig valami fantasztikus. Én még sót és borsot sem használtam hozzá, az uborka, fokhagyma és kapor elvégezte a dolgát. Nagyon jó szendvicskrém, de salátaöntetnek, vagy mártásnak is megállja a helyét, mi sok mindenhez fogyasztjuk.

Alapanyagok

Szükségünk lesz:

1 db
uborka
100 g
lágy túró
2 gerezd
fokhagyma
2 ev. kanál
tejföl
kapor, esetleg más zöldfűszer
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Az uburkát megmossuk, meghámozzuk, majd kis lyukú reszelőn lereszeljük. Hozzáadjuk a fűszereket (én a friss kaprot választottam), a zúzott fokhagymát, a tejfölt és a túrót.
  2. Az egészet jó alaposan elkeverjük, majd legalább egy órára hűtőbe tesszük.
  3. Salátákhoz, sült krumplihoz tálaljuk, de használhatjuk szendvicskrémnek, vagy akár sűrű öntetnek különböző fűszeres húsokhoz.

Forrás: Vk

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása