Egyszerű falatkák leveles tésztából

A savanykás-füstös ízvilágú egyszerű falatkák leveles tésztából szerintem a tökéletes előétel. Nem kell hozzá sok hozzávaló és alapanyag, és a leveles tészta is bolti. Ezzel elég jelentős mennyiségű időt meg tudunk spórolni. A töltelék nem más, mint savanyú káposzta, egy kevés füstölt hús (vagy szalonna) és reszelt sajt. A kis falatkákat becsomagoljuk, tojással megkenjük, maradék reszelt sajttal megszórjuk, végül készre sütjük. Szerző: Triniti

Hozzáadta:, 25.2.2018
Kategória: Előételek, falatkák, Sósak
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Egyszerű falatkák leveles tésztából

Hozzávalók

2 csomagleveles tészta
1 csomag savanyú káposzta
300 gfüstölt hús vagy szalonna
2 dbtojás
egy marék reszelt sajt
ízlés szerint só

Elkészítés menete

  1. A tepsit előkészítjük, sütőpapírral kibéleljük. 20x30 cm-es tepsit használtam.
  2. A leveles tésztát kicsomagoljuk, kihajtogatjuk, négyzetekre vágjuk.
  3. Minden egyes kis négyzetre egy adag lecsepegtetett káposztát teszünk (amit előtte akár át is moshatunk, ha túl savanyú), egy darabka füstölt húst vagy szalonnát, és egy kevés reszelt sajtot.
  4. A tölteléket a tésztával becsomagoljuk, kis táskákat formázunk, majd egymás mellé tesszük őket a tepsire. Felvert tojással megkenjük, a maradék sajttal megszórjuk.
  5. 170 fokon aranyszínűre sütjük.