A savanykás-füstös ízvilágú egyszerű falatkák leveles tésztából szerintem a tökéletes előétel. Nem kell hozzá sok hozzávaló és alapanyag, és a leveles tészta is bolti. Ezzel elég jelentős mennyiségű időt meg tudunk spórolni. A töltelék nem más, mint savanyú káposzta, egy kevés füstölt hús (vagy szalonna) és reszelt sajt. A kis falatkákat becsomagoljuk, tojással megkenjük, maradék reszelt sajttal megszórjuk, végül készre sütjük. Szerző: Triniti
Hozzávalók
2 csomagleveles tészta
1 csomag savanyú káposzta
300 gfüstölt hús vagy szalonna
2 dbtojás
egy marék reszelt sajt
ízlés szerint só
Elkészítés menete
- A tepsit előkészítjük, sütőpapírral kibéleljük. 20x30 cm-es tepsit használtam.
- A leveles tésztát kicsomagoljuk, kihajtogatjuk, négyzetekre vágjuk.
- Minden egyes kis négyzetre egy adag lecsepegtetett káposztát teszünk (amit előtte akár át is moshatunk, ha túl savanyú), egy darabka füstölt húst vagy szalonnát, és egy kevés reszelt sajtot.
- A tölteléket a tésztával becsomagoljuk, kis táskákat formázunk, majd egymás mellé tesszük őket a tepsire. Felvert tojással megkenjük, a maradék sajttal megszórjuk.
- 170 fokon aranyszínűre sütjük.