Egyszerű, friss tésztasaláta

Recept Egyszerű, friss tésztasaláta

Hozzáadta: Viki78, 16.1.2017

Kategória: Saláták, Tészták, Főétkezések, Ebéd, Vacsora, Tésztasaláta

KÜLDÖTT KÉPEK
Recept Egyszerű, friss tésztasaláta

Az egyik délután férjem megsúgta, hogy születésnapom alkalmából egy nagyobb vendégsereg érkezik hozzánk „titokban”, felköszönteni születésnapom alkalmából. Találékony háziaszon révén nem estem pánikba, körülnéztem a hűtőszekrényben és az éléskamrában, majd elhatároztam, hogy egyszerű, friss tésztasalátát készítek. Az elkészítése végtelenül egyszerű és gyors, csupán meg kell főzni a tésztát, össze kell darabolni a zöldségeket és a sonkát, majd a mártással az egészet összekeverni. Én savanyú uborkát raktam a salátába (ez volt otthon), ettől is kicsit karakteresebb lett az íze, a fűszerezés pedig maradt a klasszikus só és bors.

KÜLDÖTT KÉPEK
Recept Egyszerű, friss tésztasaláta

Hozzáadta: Viki78, 16.1.2017

Kategória: Saláták, Tészták, Főétkezések, Ebéd, Vacsora, Tésztasaláta

ALAPANYAGOK

500 gtészta (farfalle)
3 dbpaprika
3 dbparadicsom
1 dbkígyóuborka vagy ugyanennyi mennyiségű savanyú uborka
250 gsonka
1 dbkápia paprika
1 dbkukoricakonzerv
natúr joghurt
tejföl
majonéz
ízlés szerint só, bors

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A tésztát enyhén sós vízben „al dente” állagúra főzzük.
  2. A zöldségeket feldaraboljuk, majd hozzáadjuk a felkockázott sonkát, a leszűrt kukoricát és a tésztát.
  3. A joghurtot a tejföllel és a majonézzel elkeverjük, majd ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. A mártáshoz használt alapanyagok aránya természetesen ízlésünktől függ, így bátran variálhatunk a joghurt, tejföl és majonéz mennyiségével.
  4. A mártást és a zöldséges tésztát alaposan elkeverjük, még sózhatjuk, borsozhatjuk, ezután pedig a hűtőszekrénybe tesszük.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás