Egyszerű, friss tésztasaláta

Az egyik délután férjem megsúgta, hogy születésnapom alkalmából egy nagyobb vendégsereg érkezik hozzánk „titokban”, felköszönteni születésnapom alkalmából. Találékony háziaszon révén nem estem pánikba, körülnéztem a hűtőszekrényben és az éléskamrában, majd elhatároztam, hogy egyszerű, friss tésztasalátát készítek. Az elkészítése végtelenül egyszerű és gyors, csupán meg kell főzni a tésztát, össze kell darabolni a zöldségeket és a sonkát, majd a mártással az egészet összekeverni. Én savanyú uborkát raktam a salátába (ez volt otthon), ettől is kicsit karakteresebb lett az íze, a fűszerezés pedig maradt a klasszikus só és bors.

Hozzáadta:, 16.1.2017
Kategória: Saláták, Tészták
Egyszerű, friss tésztasaláta

Hozzávalók

500 gtészta (farfalle)
3 dbpaprika
3 dbparadicsom
1 dbkígyóuborka vagy ugyanennyi mennyiségű savanyú uborka
250 gsonka
1 dbkápia paprika
1 dbkukoricakonzerv
natúr joghurt
tejföl
majonéz
ízlés szerint só, bors

Elkészítés menete

  1. A tésztát enyhén sós vízben „al dente” állagúra főzzük.
  2. A zöldségeket feldaraboljuk, majd hozzáadjuk a felkockázott sonkát, a leszűrt kukoricát és a tésztát.
  3. A joghurtot a tejföllel és a majonézzel elkeverjük, majd ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. A mártáshoz használt alapanyagok aránya természetesen ízlésünktől függ, így bátran variálhatunk a joghurt, tejföl és majonéz mennyiségével.
  4. A mártást és a zöldséges tésztát alaposan elkeverjük, még sózhatjuk, borsozhatjuk, ezután pedig a hűtőszekrénybe tesszük.