TopReceptek.hu Főétkezések Ebéd Egyszerű, friss tésztasaláta
Egyszerű, friss tésztasaláta
Recept Egyszerű, friss tésztasaláta

Az egyik délután férjem megsúgta, hogy születésnapom alkalmából egy nagyobb vendégsereg érkezik hozzánk „titokban”, felköszönteni születésnapom alkalmából. Találékony háziaszon révén nem estem pánikba, körülnéztem a hűtőszekrényben és az éléskamrában, majd elhatároztam, hogy egyszerű, friss tésztasalátát készítek. Az elkészítése végtelenül egyszerű és gyors, csupán meg kell főzni a tésztát, össze kell darabolni a zöldségeket és a sonkát, majd a mártással az egészet összekeverni. Én savanyú uborkát raktam a salátába (ez volt otthon), ettől is kicsit karakteresebb lett az íze, a fűszerezés pedig maradt a klasszikus só és bors.

Viki78    ·   16.1.2017

Egyszerű, friss tésztasaláta

Az egyik délután férjem megsúgta, hogy születésnapom alkalmából egy nagyobb vendégsereg érkezik hozzánk „titokban”, felköszönteni születésnapom alkalmából. Találékony háziaszon révén nem estem pánikba, körülnéztem a hűtőszekrényben és az éléskamrában, majd elhatároztam, hogy egyszerű, friss tésztasalátát készítek. Az elkészítése végtelenül egyszerű és gyors, csupán meg kell főzni a tésztát, össze kell darabolni a zöldségeket és a sonkát, majd a mártással az egészet összekeverni. Én savanyú uborkát raktam a salátába (ez volt otthon), ettől is kicsit karakteresebb lett az íze, a fűszerezés pedig maradt a klasszikus só és bors.

Alapanyagok
500 g
tészta (farfalle)
3 db
paprika
3 db
paradicsom
1 db
kígyóuborka vagy ugyanennyi mennyiségű savanyú uborka
250 g
sonka
1 db
kápia paprika
1 db
kukoricakonzerv
natúr joghurt
tejföl
majonéz
ízlés szerint só, bors
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tésztát enyhén sós vízben „al dente” állagúra főzzük.
  2. A zöldségeket feldaraboljuk, majd hozzáadjuk a felkockázott sonkát, a leszűrt kukoricát és a tésztát.
  3. A joghurtot a tejföllel és a majonézzel elkeverjük, majd ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. A mártáshoz használt alapanyagok aránya természetesen ízlésünktől függ, így bátran variálhatunk a joghurt, tejföl és majonéz mennyiségével.
  4. A mártást és a zöldséges tésztát alaposan elkeverjük, még sózhatjuk, borsozhatjuk, ezután pedig a hűtőszekrénybe tesszük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása