TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Tekercsek, roládok Egyszerű gesztenyés tekercs. Minden megvan benne, ami egy tökéletes, gyors édességhez kell.
Egyszerű gesztenyés tekercs. Minden megvan benne, ami egy tökéletes, gyors édességhez kell.
Recept Egyszerű gesztenyés tekercs. Minden megvan benne, ami egy tökéletes, gyors édességhez kell.
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

A gesztenyés tekercs egy hirtelen jött ötlet eredménye. Szerencsére az ötlet bevált, azóta pedig rendszeresen készítem.

TopPetra TopPetra    ·   18.11.2023

Egyszerű gesztenyés tekercs. Minden megvan benne, ami egy tökéletes, gyors édességhez kell.

A gesztenyés tekercs egy hirtelen jött ötlet eredménye. Szerencsére az ötlet bevált, azóta pedig rendszeresen készítem.

25 perc
Elkészítés
15 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Töltelék:

250 g
mascarpone
250 g
zsírszegény túró
250 g
gesztenyepüré (cukrozott)
szükség szerint
lekvár

Tészta:

5 db
tojás
5 evőkanál
rétesliszt
5 evőkanál
kristálycukor
csipet
3 evőkanál
kakaó

Öntet:

100 g
étcsokoládé
100 ml
habtejszín
Recept elkészítése
Nyomtatás
25 perc
Elkészítés
15 perc
Sütés/főzés
  1. A tojásfehérjét és tojássárgát szétválasztjuk. A tojásfehérjét csipet sóval kemény habbá verjük.
  2. A tojáshabba beledolgozzuk a cukrot. Akkor jó, ha a cukor már feloldódott, a hab pedig fényes.
  3. Fokozatosan hozzáadjuk a lisztet és kakaót, majd a tojássárgát is egyenként beledolgozzuk.
  4. A kapott tésztát sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, 180 fokos sütőben 15 percig sütjük.
  5. Miután megsült, kivesszük a sütőből, 2-3 percig pihentetjük.
  6. Elkészítjük a tölteléket: a túrót mascarpone sajtot és gesztenyepürét alaposan elkeverjük.
  7. A még mindig meleg tésztát megkenjük a lekvárral, erre kerül a gesztenyés töltelék, majd felcsavarjuk.
  8. A kihűlt tekercset csokiöntettel díszítjük. A csokiöntethez a csokit és habtejszínt gőzfürdő felett addig melegítjük, amíg a csoki fel nem oldódik és el nem keveredik a habtejszínnel.
  9. A kész tekercset hűtőbe tesszük, majd felszeleteljük, tálaljuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása