Egyszerű, gyors lekváros szelet

Lekváros szelet, de itt a lekvár nem két réteg közé kerül, hanem magába a lekvárba. Mindenki a kedvenc lekvárját használhatja, minden gyümölcsnek, lekvárnak megvan a maga különleges ízvilága. Hogy fokozzuk az élvezeteket, a tésztába aprított diót és mézeskalács fűszerkeveréket is adtam. A díszítés és befejezés végtelenül egyszerű: a süti tetejét baracklekvárral kentem meg (a tésztájába is ez került), végül reszelt csokoládéval szórtam meg. Szerző: Marta

Hozzáadta:, 23.5.2019
Kategória: Desszertek, sütemények, Barack, Gyümölcsös édességek, sütemények
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Egyszerű, gyors lekváros szelet

Hozzávalók

Tészta:
400 gbúzafinomliszt
300 gporcukor
2 ev. kanálkakaó
1 kv. kanálszódabikarbóna
1 csomagmézeskalács fűszerkeverék
2 dbtojás
4 ev. kanálkedvenc lekvárunk
400 mltej
200 mlolaj
1 + 1/2 marékaprított dió
Szükségünk lesz még:
baracklekvár + csokoládé

Elkészítés menete

  1. A tészta hozzávalóit tálba tesszük és alaposan elkeverjük. A diót aprítottam, de akár le is darálhatjuk, kinek melyik textúra tetszik.
  2. A tésztát magas falú, kivajazott és liszttel beszórt tepsibe öntjük. 160 fokon 20-25 perc alatt készre sütjük.
  3. 20-25 perc elteltével a hőfokot 180 fokra elemeljük és további 15 percig sütjük – közben azért nem árt ellenőrizni, nehogy megégjen a tészta, és persze minden sütő másképp működik.
  4. A kihűlt tésztát megkenjük a lekvárral, reszelt csokoládéval díszítjük (esetleg csokiöntettel).