Egyszerű, gyors lekváros szelet

Recept Egyszerű, gyors lekváros szelet
KÜLDÖTT KÉPEK

Lekváros szelet, de itt a lekvár nem két réteg közé kerül, hanem magába a lekvárba. Mindenki a kedvenc lekvárját használhatja, minden gyümölcsnek, lekvárnak megvan a maga különleges ízvilága. Hogy fokozzuk az élvezeteket, a tésztába aprított diót és mézeskalács fűszerkeveréket is adtam. A díszítés és befejezés végtelenül egyszerű: a süti tetejét baracklekvárral kentem meg (a tésztájába is ez került), végül reszelt csokoládéval szórtam meg. Szerző: Marta

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Tészta:

400 gbúzafinomliszt
300 gporcukor
2 ev. kanálkakaó
1 kv. kanálszódabikarbóna
1 csomagmézeskalács fűszerkeverék
2 dbtojás
4 ev. kanálkedvenc lekvárunk
400 mltej
200 mlolaj
1 + 1/2 marékaprított dió

Szükségünk lesz még:

baracklekvár + csokoládé

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A tészta hozzávalóit tálba tesszük és alaposan elkeverjük. A diót aprítottam, de akár le is darálhatjuk, kinek melyik textúra tetszik.
  2. A tésztát magas falú, kivajazott és liszttel beszórt tepsibe öntjük. 160 fokon 20-25 perc alatt készre sütjük.
  3. 20-25 perc elteltével a hőfokot 180 fokra elemeljük és további 15 percig sütjük – közben azért nem árt ellenőrizni, nehogy megégjen a tészta, és persze minden sütő másképp működik.
  4. A kihűlt tésztát megkenjük a lekvárral, reszelt csokoládéval díszítjük (esetleg csokiöntettel).
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás