TopReceptek.hu Főétkezések Ebéd Egyszerű, gyors, olcsó kenyérlap újhagymával, kelesztés nélkül
Egyszerű, gyors, olcsó kenyérlap újhagymával, kelesztés nélkül
Recept Egyszerű, gyors, olcsó kenyérlap újhagymával, kelesztés nélkül
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   22.5.2021

Egyszerű, gyors, olcsó kenyérlap újhagymával, kelesztés nélkül

Nem kell élesztő ahhoz, hogy ízletes kenyeret készítsünk. Próbáljátok ki ezt a „lapos kenyeret”, amihez csak pár hozzávaló kell. Nem kell keleszteni, ráadásul az újhagymával fantasztikus! A tálalás már rajtunk múlik, pl. fokhagymás tejföl és reszelt sajt is lehet.

35 perc
Elkészítés
15 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
500 g
búzafinomliszt
200 ml
langyos víz
3 db
tojás
Ízlés szerint
újhagyma
Ízlés szerint

Kenéshez:

45 ml
növényi olaj
80 g
búzafinomliszt
csipet
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A langyos vizet nagyobb tálba tesszük. Beleütjük a tojást. Sózzuk, elkeverjük. Belekerül az átszitált liszt és a felkarikázott újhagyma.
  2. Tésztává gyúrjuk. A tésztát 8 egyenlő részre osztjuk, mindegyikből kis golyót formázunk, pár percig pihentetjük.
  3. A kenéshez a hozzávalókat elkeverjük – előtte az olajat alaposan felmelegítjük. A forró olajat a sóval és liszttel csomómentesre keverjük.
  4. A golyókat serpenyő méretűre nyújtjuk, megkenjük a kenéshez készített keverékkel, majd elkezdjük hajtogatni: az alját a közepére, majd a tetejét is a közepére. Így egy „csíkot” kapunk, amit felcsavarunk. Az így kapott kis tekercset ismét serpenyő méretűre nyújtjuk.
  5. A serpenyőt kevés olajjal kikenjük, felforrósítjuk, majd a kenyérlapok mindkét oldalát készre sütjük. Jó étvágyat!
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása