Egyszerű gyümölcsös krémes

Ha szeretjük a gyümölcsöt és a krémest, akkor a kettő kombinációjából csak valami igazán finom és különleges születhet. Az egyszerű gyümölcsös krémes egyszerre nyújtja a finom vaníliakrémes élvezetet, amit fantasztikusan kiegészít a fanyar gyümölcsös réteg és a habkönnyű tejszínhab. A sütemény tésztáját magam készítettem, de ha netán időszűkében lennénk, akkor leveles tésztával is helyettesíthető.

Hozzáadta:Viki78, 12.12.2016
Kategória: Sütemények
Egyszerű gyümölcsös krémes

Hozzávalók

Tészta:
200 mlvíz
csipet só
125 gvaj
1 csészebúzafinomliszt (200 ml)
5 dbtojás
Krém 1:
1 ltej
3 csomagvanília ízű pudingpor
1 csészekristálycukor (200 ml)
250 gvaj
Krém 2:
500 mlhabtejszín
Továbbá szükségünk lesz:
eper
málna
áfonya
ízlés szerint cukor
kukoricakeményítő

Elkészítés menete

  1. A tésztához a vizet a sóval és vajjal felforraljuk, majd folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a lisztet. Addig keverjük, amíg a tészta el nem válik az edény oldaláról. Levesszük a tűzről és kicsit kihűtjük. Ezután egyenként beledolgozzuk a tojásokat, és minden egyes tojás után alaposan elkeverjük. A kész tésztát két egyenlő részre osztjuk.
  2. A tésztákat egy-egy, sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, majd 200 fokon 15 percig sütjük.
  3. A tejben felolvasztjuk a cukrot, hozzáadjuk a pudingport, csomómentesre keverjük, majd sűrű pudingot főzünk belőle. Levesszük a tűzről és kicsit lehűtjük. Hozzákeverjük a vajat és addig keverjük, amíg a vaj fel nem olvad. Ez a keverék kerül az egyik tésztára.
  4. A gyümölcsöket egy edénybe tesszük, hozzáadjuk a cukrot (a gyümölcs és cukor mennyisége ízlés dolga), majd elkezdjük főzni. Hozzáadjuk a keményítőt és felforraljuk. Kihűtjük és rákanalazzuk a vaníliás töltelékre. Megvárjuk, míg teljesen kihűl.
  5. A habtejszínből habot verünk, ez kerül a gyümölcsös krémre. A tetejére rátesszük a másik tésztát, a kész süteményt pedig pár órára hűtőszekrénybe tesszük. Megvárjuk, míg a krémek megdermednek, felkockázzuk, és már tálalhatjuk is. Jó étvágyat!