TopReceptek.hu Péksütemények Egyszerű házi bagett. Tökéletesen ropogós, jó választás szendvicsekhez.
Egyszerű házi bagett. Tökéletesen ropogós, jó választás szendvicsekhez.
Recept Egyszerű házi bagett. Tökéletesen ropogós, jó választás szendvicsekhez.
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   21.1.2024

Egyszerű házi bagett. Tökéletesen ropogós, jó választás szendvicsekhez.

Csupán négy alap hozzávaló kell hozzá, és már hozzá is láthatunk a bagett elkészítéséhez. Az ötödik hozzávaló a fűszer. Próbáljátok ki, megéri!

60 perc
Elkészítés
30 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
600 g
búzafinomloszt
350 g
langyos víz
30 g
olívaolaj
10 g
szárított élesztő
8 g
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A lisztet, élesztőport, sót elkeverjük, majd hozzáadjuk az olajat és a vizet is.
  2. Sima állagú tésztává dolgozzuk, majd lefedve 60 percig kelesztjük.
  3. A megkelt tésztát 3 egyenlő részre osztjuk. Az egyes tésztaadagokat lapra formázzuk, felcsavarjuk. A két végét szépen leszorítjuk, megformázzuk a bagetteket, majd sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük.
  4. 30 percig pihentetjük, majd éles késsel bevagdossuk.
  5. 200 fokos sütőben 30 percig sütjük, sütés közben figyeljük. Miután megsült, kihűtjük, utána szeleteljük, tálaljuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása