Egyszerű kókuszos rolád

Nálunk minden jöhet, ami kókusz, éppen ezért is szeretjük az egyszerű kókuszos roládot. Finom puha piskóta, isteni lekvárral és kókuszos krémmel megkenve, mindez kókuszreszelékkel megszórva. Először cukrászdákban találkoztam az édességgel, és annyira ízlett, hogy rákerestem az otthoni változatra és elkészítettem. Nem csalódtam, a végeredmény nagyon jóra sikerült.

Hozzáadta:Alexa96, 21.2.2017
Kategória: Desszertek, Sütemények
Egyszerű kókuszos rolád

Hozzávalók

Tészta:
6 dbtojás
6 ev. kanálkristálycukor
3 ev. kanálolaj
6 ev. kanálrétesliszt
1/2 csomagsütőpor (6g)
Krém:
300 mltej
1 csomagkókuszos puding
150-200 gkristálycukor
200-250 gvaj
1 csomagvaníliacukor (20g)
1 ev. kanálrum
Szükségünk lesz:
baracklekvár (vagy bármilyen más)
kókuszreszelék a megszóráshoz

Elkészítés menete

  1. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, kanalanként beledolgozzuk a cukrot, majd óvatosan, egyenként a tojások sárgáját és az olajat (szintén kanalanként).
  2. Ezután belekerül a sütőporral elkevert liszt. A tésztát sütőporral kibélelt tepsibe öntjük (én a sütőpapírt vékonyan olajjal bekentem, így egyszerűbb volt sütés után levenni róla a tésztát).
  3. 180 fokon 20 percig sütjük. A tésztát még melegében a sütőpapírral együtt feltekerjük és kihűtjük. Miután kihűlt, újra kiterítjük, megkenjük a lekvárral és a krémmel.
  4. Krém: a tejből és pudingporból sűrű pudingot főzünk. A pudingos edény tetejét fóliával lefedjük, majd megvárjuk, míg kihűl. Így nem keletkezik a tetején bőrréteg.
  5. A vajat a cukorral kikeverjük és a rummal együtt beledolgozzuk a pudingba.
  6. A krémmel megkenjük a tésztát, majd felcsavarjuk. Ha marad, kívülről is megkenhetjük a krémmel, majd kókuszreszelékkel megszórjuk.

Blogom: Recepty z mojej kuchyne