Egyszerű kókuszos torta

Hozzáadta: TopPetra, 14.5.2019
Kategória: Desszertek, sütemények, Torták, Ünnepek, Szülinap, Édes torták, Csokitorta, Édes sütemények, Pudingos receptek
Ez a pompás recept a legigényesebb édességkedvelőket is leveszi a lábáról. Az elkészítése egyáltalán nem bonyolult, tényleg tökéletes elnevezés az egyszerű kókuszos kocka. Szerintem nem lehet elrontani. Bár olvasztott csokoládé és zselatinlap is kell az elkészítéséhez, de ettől nem kell megijedni! Az alapja a csokoládés tészta: felolvasztott, kissé lehűlt csokoládé elkeverve a többi alapanyaggal. A megsült, kettévágott tésztát megtöltjük a kókuszos töltelékkel, és már kész is. Ha netán ezzel a töltelékkel nincs kedvünk foglalkozni, akkor a kókuszos puding vagy vaníliás puding egy kevés kókuszreszelékkel megbolondítva is jó választás. Szerző: Triniti
Hozzáadta: TopPetra, 14.5.2019
Kategória: Desszertek, sütemények, Torták, Ünnepek, Szülinap, Édes torták, Csokitorta, Édes sütemények, Pudingos receptek
ALAPANYAGOK
Tészta:
Töltelék:
Szükségünk lesz még:
- A puha vajat a porcukorral és tojássárgával habosra verjük. A csokoládét gőzfürdő felett felolvasztjuk, félretesszük, hogy kissé kihűljön. A tojásfehérjét a kristálycukorral habbá verjük.
- Amikor a csokoládé kihűlt (de még folyékony), hozzáadjuk a tojássárgás vajhoz és kézi robotgéppel eldolgozzuk. Fokozatosan hozzáadjuk lisztet, majd kis adagokban beledolgozzuk a tojásfehérjét.
- A tésztát kör alakú, sütőpapírral kibélelt sütőformába töltjük. 170 fokra előmelegített sütőben 50 percig sütjük.
- A zselatint vízbe áztatjuk – ilyenkor a csomagoláson szereplő útmutató szerint járjunk el! A tejet felforraljuk, beledolgozzuk a cukrot és a keményítőt, majd hozzáadjuk az előkészített zselatinlapokat és a kókuszreszeléket. Addig keverjük, amíg be nem sűrűsödik.
- A habtejszínt habbá verjük és beledolgozzuk a kihűlt kókuszos töltelékbe.