TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Pudingos receptek Egyszerű kókuszos torta
Egyszerű kókuszos torta
Recept Egyszerű kókuszos torta
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Ez a pompás recept a legigényesebb édességkedvelőket is leveszi a lábáról. Az elkészítése egyáltalán nem bonyolult, tényleg tökéletes elnevezés az egyszerű kókuszos kocka. Szerintem nem lehet elrontani. Bár olvasztott csokoládé és zselatinlap is kell az elkészítéséhez, de ettől nem kell megijedni! Az alapja a csokoládés tészta: felolvasztott, kissé lehűlt csokoládé elkeverve a többi alapanyaggal. A megsült, kettévágott tésztát megtöltjük a kókuszos töltelékkel, és már kész is. Ha netán ezzel a töltelékkel nincs kedvünk foglalkozni, akkor a kókuszos puding vagy vaníliás puding egy kevés kókuszreszelékkel megbolondítva is jó választás. Szerző: Triniti

TopPetra TopPetra    ·   14.5.2019

Egyszerű kókuszos torta

Ez a pompás recept a legigényesebb édességkedvelőket is leveszi a lábáról. Az elkészítése egyáltalán nem bonyolult, tényleg tökéletes elnevezés az egyszerű kókuszos kocka. Szerintem nem lehet elrontani. Bár olvasztott csokoládé és zselatinlap is kell az elkészítéséhez, de ettől nem kell megijedni! Az alapja a csokoládés tészta: felolvasztott, kissé lehűlt csokoládé elkeverve a többi alapanyaggal. A megsült, kettévágott tésztát megtöltjük a kókuszos töltelékkel, és már kész is. Ha netán ezzel a töltelékkel nincs kedvünk foglalkozni, akkor a kókuszos puding vagy vaníliás puding egy kevés kókuszreszelékkel megbolondítva is jó választás. Szerző: Triniti

45 perc
Elkészítés
50 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

120 g
vaj
40 g
porcukor
120 g
étcsokoládé
4 db
tojássárga
5 db
tojásfehérje
160 g
kristálycukor
120 g
rétesliszt

Töltelék:

640 ml
tej
180 g
kókuszreszelék
90 g
kristálycukor
30 g
kukoricakeményítő
6 db
zselatinlap
360 ml
habtejszín

Szükségünk lesz még:

lekvár
kókuszreszelék szóráshoz
Recept elkészítése
Nyomtatás
45 perc
Elkészítés
50 perc
Sütés/főzés
  1. A puha vajat a porcukorral és tojássárgával habosra verjük. A csokoládét gőzfürdő felett felolvasztjuk, félretesszük, hogy kissé kihűljön. A tojásfehérjét a kristálycukorral habbá verjük.
  2. Amikor a csokoládé kihűlt (de még folyékony), hozzáadjuk a tojássárgás vajhoz és kézi robotgéppel eldolgozzuk. Fokozatosan hozzáadjuk lisztet, majd kis adagokban beledolgozzuk a tojásfehérjét.
  3. A tésztát kör alakú, sütőpapírral kibélelt sütőformába töltjük. 170 fokra előmelegített sütőben 50 percig sütjük.
  4. A zselatint vízbe áztatjuk – ilyenkor a csomagoláson szereplő útmutató szerint járjunk el! A tejet felforraljuk, beledolgozzuk a cukrot és a keményítőt, majd hozzáadjuk az előkészített zselatinlapokat és a kókuszreszeléket. Addig keverjük, amíg be nem sűrűsödik.
  5. A habtejszínt habbá verjük és beledolgozzuk a kihűlt kókuszos töltelékbe.
  6. A kihűlt csokoládés tésztát hosszában kettévágjuk, az egyik lapra rákenjük a kókuszos tölteléket, lefedjük a másik tésztalappal. Legalább egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük. Ezt követően a tetejét lekvárral megkenjük, kókuszreszelékkel megszórjuk. Jó étvágyat!
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása