Egyszerű krémes banánszelet

Az egyszerű krémes banánszelet talán a világ legegyszerűbb krémes banános süteménye. Nem kell hozzá más, mint egy adag kakaós piskótatészta, amire rákerül a vaníliapudingos krém és az elengedhetetlen banán. Bár ez kevés hozzávalónak tűnik, a végeredmény mégis zseniális. Mi imádjuk, és előszeretettel készítem a családnak. A legtöbb időt a tészta és a puding kihűlése veszi igénybe. A kész sütit pár órára hűtőszekrénybe teszem, és jól lehűlve tálalom, amikor az ízek összeértek, a pudingos krém pedig megkötött.

Recept Egyszerű krémes banánszelet

Hozzávalók

Tészta:
6 dbtojás
6 ev. kanálkristálycukor
6 ev. kanálrétesliszt
6 ev. kanállangyos víz
2 ev. kanálátszitált kakaó
1 kv. kanálsütőpor
csipet só
Krém:
1 csomagvanília ízű pudingpor
1 csomagvaníliacukor
250 gvaj
150-200 gporcukor
3 dbbanán
csokoládé díszítéshez

Elkészítés menete

  1. A tojások fehérjéjét csipet sóval elkezdjük habbá verni. Amikor már kezd összeállni a hab, kanalanként beledolgozzuk a cukrot. A kapott tojáshab kemény, csillogós, és megáll a habverőn. Ezután beledolgozzuk a tojások sárgáját. Ha robotgépet használunk, akkor a legkisebb fokozatra állítjuk. Hozzáadjuk a vizet, végül óvatosan beledolgozzuk a sütőporral és kakaóval elkevert, majd átszitált lisztet.
  2. A tésztát egy sütőpapírral kibélelt tepsire öntjük és 180 fokon 15-17 percig sütjük. Miután kihűlt, kifordítjuk a tepsiből, levesszük a sütőpapírt és visszatesszük a tepsibe.
  3. A pudingporból és cukorból 350 ml vízben pudingot főzünk. Ezután háztartási fóliával úgy takarjuk le, hogy a fólia érintkezzen a puding felszínével. A pudingot kihűtjük. A vajat a porcukorral habosra verjük és fokozatosan beledolgozzuk a kihűlt pudingba.
  4. A pudingos krém 1/3-át rátesszük a kihűlt tésztára és erre kerül a felkarikázott banán. Rátesszük a maradék krémet és elegyengetjük. Ez kicsit időigényes, de kellő türelemmel szépen el lehet simítani a krémet. A tetejét reszelt csokoládéval díszítjük, majd a süteményt hűtőbe tesszük, amíg a pudingos krém kellően meg nem köt.

Blogom: Adkas