TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Egyszerű, krémes és puha kakaós szelet. A recepttel kezdők is megbirkóznak.
Egyszerű, krémes és puha kakaós szelet. A recepttel kezdők is megbirkóznak.
Egyszerű, krémes és puha kakaós szelet. A recepttel kezdők is megbirkóznak.
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   10.5.2023

Egyszerű, krémes és puha kakaós szelet. A recepttel kezdők is megbirkóznak.

Nagyon egyszerű édességről van szó. A tészta lágy és szaftos, az öntet a tetején pedig magáért beszél.

30 perc
Elkészítés
25 perc
Sütés/főzés
Sdílet na Facebooku
Alapanyagok

Tészta:

5 db
tojás
1/2 bögre
kristálycukor
1 bögre
rétesliszt
1 bögre
kakaó (cukrozott, pl. Nesquik)
1 bögre
olaj
1 csomag
sütőpor

Szükségünk lesz:

100 ml
erős kávé
Eperlekvár

Öntet:

350 ml
tejföl
150 g
étcsokoládé
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tojást felverjük, majd fokozatosan beledolgozzuk a többi hozzávalót: a cukrot, lisztet, kakaót, olajat és sütőport.
  2. A tésztát kivajazott és liszttel beszórt tepsibe öntjük, 180 fokos sütőben 25 percig sütjük.
  3. A még forró tésztát kávéval meglocsoljuk, eperlekvárral megkenjük. Kihűtjük.
  4. Elkészítjük az öntetet: a csokoládét gőzfürdő felett felolvasztjuk, tejföllel elkeverjük. Ezzel az öntettel kenjük meg a tésztát. Az így elkészített tésztát hűtőbe tesszük, legalább egy éjszakán át pihentetjük. A tetejét olvasztott csokival díszíthetjük.
  5. Az is megoldás, ha a tejfölt olvasztott csoki helyett kakaóval és vaníliacukorral kikeverjük, ezzel kenjük meg a tésztát, majd reszelt csokival díszítjük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása