Egyszerű krémes szelet

Recept Egyszerű krémes szelet

Hozzáadta: TopPetra, 24.5.2018

Kategória: Desszertek, sütemények, Pudingos receptek

KÜLDÖTT KÉPEK

Az egyszerű krémes szelet az a típusú sütemény, ami után mind a 10 ujjat megnyaljuk. Nemcsak az ujjat, hanem a tepsit is

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 24.5.2018

Kategória: Desszertek, sütemények, Pudingos receptek

Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Tészta:

5 dbtojás
50 gporcukor
5 ev. kanálvíz
200 gkristálycukor
1 ev. kanálkakaó
1/2 csomagsütőpor
160 grétesliszt

Krém:

500 mltej
4 ev. kanálbúzafinomliszt
5 dbtojássárga
1 csomagvaníliacukor
100 gporcukor
250 gvaj

Tetejére:

5 dbtojásfehérje
200 gkristálycukor
1 dbcitrom leve

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A réteslisztet, a sütőport és a kakaót elkeverjük. A tojást a porcukorra és kristálycukorral habosra verjük. Hozzáadjuk a vizet, végül beledolgozzuk a lisztes keveréket.
  2. A tésztát sütőpapírral kibélelt, magasabb falú tepsibe öntjük, majd 180 fokon 25 perc alatt megsütjük. Tűteszttel győződünk meg arról, hogy a tészta átsült-e.
  3. A megsült tésztát kihűtjük, a sütőpapírt eltávolítjuk.
  4. A krémhez a lisztet, tojássárgát és vaníliacukrot elkeverjük a tejjel. Sűrű pudingot főzünk, kihűtjük, majd kanalanként beledolgozzuk a porcukorral habosra vert vajat. Amikor a krém már tényleg krémes, rákenjük a tésztára.
  5. A tojásfehérjét gőzfürdő felett felverjük a cukorral és a citrom levével. A tojáshabot még melegen rákenjük a vaníliás krémre.
  6. Kihűtjük, majd legalább 2 órára hűtőszekrénybe tesszük. Miután megkötött, felszeleteljük és tálaljuk. tetejét reszelt csokoládéval díszíthetjük.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás