TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Pudingos receptek Egyszerű krémes szelet
Egyszerű krémes szelet
Recept Egyszerű krémes szelet
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   24.5.2018

Egyszerű krémes szelet

Az egyszerű krémes szelet az a típusú sütemény, ami után mind a 10 ujjat megnyaljuk. Nemcsak az ujjat, hanem a tepsit is

60 perc
Elkészítés
25 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

5 db
tojás
50 g
porcukor
5 ev. kanál
víz
200 g
kristálycukor
1 ev. kanál
kakaó
1/2 csomag
sütőpor
160 g
rétesliszt

Krém:

500 ml
tej
4 ev. kanál
búzafinomliszt
5 db
tojássárga
1 csomag
vaníliacukor
100 g
porcukor
250 g
vaj

Tetejére:

5 db
tojásfehérje
200 g
kristálycukor
1 db
citrom leve
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A réteslisztet, a sütőport és a kakaót elkeverjük. A tojást a porcukorra és kristálycukorral habosra verjük. Hozzáadjuk a vizet, végül beledolgozzuk a lisztes keveréket.
  2. A tésztát sütőpapírral kibélelt, magasabb falú tepsibe öntjük, majd 180 fokon 25 perc alatt megsütjük. Tűteszttel győződünk meg arról, hogy a tészta átsült-e.
  3. A megsült tésztát kihűtjük, a sütőpapírt eltávolítjuk.
  4. A krémhez a lisztet, tojássárgát és vaníliacukrot elkeverjük a tejjel. Sűrű pudingot főzünk, kihűtjük, majd kanalanként beledolgozzuk a porcukorral habosra vert vajat. Amikor a krém már tényleg krémes, rákenjük a tésztára.
  5. A tojásfehérjét gőzfürdő felett felverjük a cukorral és a citrom levével. A tojáshabot még melegen rákenjük a vaníliás krémre.
  6. Kihűtjük, majd legalább 2 órára hűtőszekrénybe tesszük. Miután megkötött, felszeleteljük és tálaljuk. tetejét reszelt csokoládéval díszíthetjük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása