Egyszerű krémes szelet
Az egyszerű krémes szelet az a típusú sütemény, ami után mind a 10 ujjat megnyaljuk. Nemcsak az ujjat, hanem a tepsit is
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 24.5.2018
Kategória: Desszertek, sütemények, Pudingos receptek
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
Tészta:
5 dbtojás
50 gporcukor
5 ev. kanálvíz
200 gkristálycukor
1 ev. kanálkakaó
1/2 csomagsütőpor
160 grétesliszt
Krém:
500 mltej
4 ev. kanálbúzafinomliszt
5 dbtojássárga
1 csomagvaníliacukor
100 gporcukor
250 gvaj
Tetejére:
5 dbtojásfehérje
200 gkristálycukor
1 dbcitrom leve
- A réteslisztet, a sütőport és a kakaót elkeverjük. A tojást a porcukorra és kristálycukorral habosra verjük. Hozzáadjuk a vizet, végül beledolgozzuk a lisztes keveréket.
- A tésztát sütőpapírral kibélelt, magasabb falú tepsibe öntjük, majd 180 fokon 25 perc alatt megsütjük. Tűteszttel győződünk meg arról, hogy a tészta átsült-e.
- A megsült tésztát kihűtjük, a sütőpapírt eltávolítjuk.
- A krémhez a lisztet, tojássárgát és vaníliacukrot elkeverjük a tejjel. Sűrű pudingot főzünk, kihűtjük, majd kanalanként beledolgozzuk a porcukorral habosra vert vajat. Amikor a krém már tényleg krémes, rákenjük a tésztára.
- A tojásfehérjét gőzfürdő felett felverjük a cukorral és a citrom levével. A tojáshabot még melegen rákenjük a vaníliás krémre.
- Kihűtjük, majd legalább 2 órára hűtőszekrénybe tesszük. Miután megkötött, felszeleteljük és tálaljuk. tetejét reszelt csokoládéval díszíthetjük.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS