TopReceptek.hu Gyümölcs szerint Alma Egyszerű, lágy almás szelet
Egyszerű, lágy almás szelet
Recept Egyszerű, lágy almás szelet
TopPetra TopPetra    ·   28.4.2021

Egyszerű, lágy almás szelet

Szinte szétolvad a nyelven, annyira puha ez az almás sütemény. Persze itt is igaz, hogy aki az almát nem szereti, az bátran cserélheti körtére. A recepttel kezdő szakácsok, cukrászok is könnyedén megbirkóznak. Igazi édes kísértés a mindennapokra. Szerző: Triniti

20 perc
Elkészítés
30 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
3 db
alma
3 db
tojás
100 g
puha vaj
150 g
kristálycukor
150 g
rétesliszt
50 g
kukoricakeményítő
1/2 csomag
sütőpor
180 ml
habtejszín
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Előkészítjük a sütőformát. Én 28 x 18 cm-es tepsit használtam. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
  2. Az almát megmossuk, meghámozzuk, félbe vágjuk, csutkáját eltávolítjuk, vékonyra szeleteljük. Tálba tesszük, fél citrom levével meglocsoljuk.
  3. A tojást a cukorral habbá verjük, hozzáadjuk a puha vajat és addig dolgozzuk (kézi robotgéppel), amíg a két hozzávaló össze nem áll. Ezután hozzáadjuk a sütőporral és keményítővel elkevert lisztet. Tésztává keverjük.
  4. A habtejszínt kemény habbá verjük. Pár kanál tésztát belekverünk a tejszínhabba, majd a tejszínhabot óvatosan beleforgatjuk a tésztába.
  5. A tésztát belekanalazzuk a sütőpapírral kibélelt tepsibe, rátesszük a szeletelt almát, majd fél órára betesszük a sütőbe. A még forró sütemény tetejét porcukorral megszórjuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása