Egyszerű, lágy almás szelet
Szinte szétolvad a nyelven, annyira puha ez az almás sütemény. Persze itt is igaz, hogy aki az almát nem szereti, az bátran cserélheti körtére. A recepttel kezdő szakácsok, cukrászok is könnyedén megbirkóznak. Igazi édes kísértés a mindennapokra. Szerző: Triniti
Hozzáadta: TopPetra, 28.4.2021
Kategória: Desszertek, sütemények, Alma, Gyümölcs szerint
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
3 dbalma
3 dbtojás
100 gpuha vaj
150 gkristálycukor
150 grétesliszt
50 gkukoricakeményítő
1/2 csomagsütőpor
180 mlhabtejszín
- Előkészítjük a sütőformát. Én 28 x 18 cm-es tepsit használtam. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
- Az almát megmossuk, meghámozzuk, félbe vágjuk, csutkáját eltávolítjuk, vékonyra szeleteljük. Tálba tesszük, fél citrom levével meglocsoljuk.
- A tojást a cukorral habbá verjük, hozzáadjuk a puha vajat és addig dolgozzuk (kézi robotgéppel), amíg a két hozzávaló össze nem áll. Ezután hozzáadjuk a sütőporral és keményítővel elkevert lisztet. Tésztává keverjük.
- A habtejszínt kemény habbá verjük. Pár kanál tésztát belekverünk a tejszínhabba, majd a tejszínhabot óvatosan beleforgatjuk a tésztába.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Jednoduchý křehounký jablečník.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS