Egyszerű lekváros buktaszelet

Recept Egyszerű lekváros buktaszelet
KÜLDÖTT KÉPEK

Az örökzöld "Lekváros bukta" nagy sláger a család körében. Lássuk a modern változatát, egyszerű, elegáns és nagyon finom! Egyszerű lekváros buktaszelet ebédre, vacsorára, tízóraira, nassoláshoz, lényegében a gyerekek mindig örömmel fogyasztják, néha önmagában, néha kakaóval, néha pedig lekvárral megkenve.

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Tészta:

150 glekvár
300 grétesliszt
200 gkristálycukor
2 dbtojás
9 ev. kanálolaj
2 ev. kanálkakaó
1 csomagvaníliacukor
csipet őrölt fahéj
350 mltej

Öntet:

100 gcsokoládé
200 gtejföl

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A tésztához először elkeverjük a száraz hozzávalókat, majd hozzáadjuk a lekvárt, tojást, kakaót és tejet. Alaposan összedolgozzuk, és sűrű, de folyékony masszát kapunk.%1
  2. A tésztát egy sütőpapírral vagy zsiradékkal kikent tepsibe öntjük, és 180 °C-on 30 percig sütjük. Ezután egy gyors fogpiszkáló teszt,é s ha már nem ragad, a tészta elkészült.
  3. Elkészítjük az öntetet. A csokoládét gőzfürdő felett megolvasztjuk és hozzákeverjük a tejfölt.
  4. A kihűlt buktára ráöntjük a csokoládés öntetet, és ízlés szerint díszítjük.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás