Egyszerű lekváros buktaszelet

Hozzáadta: TopPetra, 15.9.2016
Kategória: Desszertek, sütemények, Főételek, Édes főételek, Bukták, Hús nélkül, Főétkezések, Ebéd
KÜLDÖTT KÉPEK
Az örökzöld "Lekváros bukta" nagy sláger a család körében. Lássuk a modern változatát, egyszerű, elegáns és nagyon finom! Egyszerű lekváros buktaszelet ebédre, vacsorára, tízóraira, nassoláshoz, lényegében a gyerekek mindig örömmel fogyasztják, néha önmagában, néha kakaóval, néha pedig lekvárral megkenve.
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 15.9.2016
Kategória: Desszertek, sütemények, Főételek, Édes főételek, Bukták, Hús nélkül, Főétkezések, Ebéd
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
Tészta:
150 glekvár
300 grétesliszt
200 gkristálycukor
2 dbtojás
9 ev. kanálolaj
2 ev. kanálkakaó
1 csomagvaníliacukor
csipet őrölt fahéj
350 mltej
Öntet:
100 gcsokoládé
200 gtejföl
- A tésztához először elkeverjük a száraz hozzávalókat, majd hozzáadjuk a lekvárt, tojást, kakaót és tejet. Alaposan összedolgozzuk, és sűrű, de folyékony masszát kapunk.%1
- A tésztát egy sütőpapírral vagy zsiradékkal kikent tepsibe öntjük, és 180 °C-on 30 percig sütjük. Ezután egy gyors fogpiszkáló teszt,é s ha már nem ragad, a tészta elkészült.
- Elkészítjük az öntetet. A csokoládét gőzfürdő felett megolvasztjuk és hozzákeverjük a tejfölt.
- A kihűlt buktára ráöntjük a csokoládés öntetet, és ízlés szerint díszítjük.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS