Egyszerű mandarinos rolád

A szaftos tekercsek kedvelőinek biztosan ínyére lesz az egyszerű mandarinos rolád. A puha kakaós piskótatészta, a lágy túrós krém és a mandarin pompás egyveleget alkot. A csokiöntet az egész kompozíciót még finomabbá teszi. Jól lehűtve, túrós-tejszínhabos krémmel és mandarinnal tálalva az igazi. A sütemény inkább felnőtteknek szól, mert a krémbe egy kevés tojáslikőr is került, de gyerekbarát verzióban is el lehet készíteni. Szerző: Adka

Hozzáadta:, 17.3.2018
Kategória: Desszertek, sütemények, Mandarin, Gyümölcsös édességek, sütemények, Tekercsek, roládok, Túrós édességek, sütemények
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Egyszerű mandarinos rolád

Hozzávalók

Tészta:
5 dbtojás
120 gkristálycukor
csipet só
3 ev. kanálvíz
5 ev. kanál rétesliszt
2 ev. kanálkakaó
Krém:
200 glágy túró
5 ev. kanáltojáslikőr
2 ev. kanálporcukor
250 mlhabtejszín
300 gmandarinkonzerv
Szükségünk lesz még:
80 gcsokoládé
4 ev. kanálhabtejszín

Elkészítés menete

  1. A tojássárgát a cukorral habosra verjük. Hozzáadjuk a vizet, a kakaóval elkevert és átszitált lisztet, végül óvatosan beledolgozzuk a csipet sóval kemény habbá vert tojásfehérjét.
  2. A tésztát sütőpapírral kibélelt tepsire öntjük, majd 180 fokra előmelegített sütőben 12-15 percig sütjük. Vigyázzunk a sütéssel, mert ha túl sokáig sütjük a tésztát, akkor kiszárad. Miután megsült, 2-3 percig pihentetjük, majd nedves kendőre tesszük, és a kendővel és sütőpapírral együtt felcsavarjuk. Megvárjuk, míg kihűl.
  3. A túrót elkeverjük a cukorral, hozzáadjuk a tojáslikőrt, majd krémesre dolgozzuk. Ezután beleforgatjuk a habbá vert habtejszínt. Miután a krém elkészült, 3-4 kanálnyi adagot félreteszünk (díszítéshez).
  4. A tésztát előkészítjük: a sütőpapírt lehúzzuk, majd a tésztát megkenjük a krémmel. A lecsepegtetett mandarint rávisszük a szélére, majd felcsavarjuk. A roládot hűtőszekrénybe tesszük.
  5. A csokoládét gőzfürdő felett felolvasztjuk, majd elkeverjük a habtejszínnel. Miután egységes csokiöntetet kaptunk, kihűtjük. Ezzel az öntettel vonjuk be a roládot. Miután a csokoládé megkötött, a maradék krémmel és mandarinnal díszítjük a rolád tetejét.

 

Forrás: Adkas-tastyfood