Egyszerű mézes krémes

A vasárnapi asztalra, mivel vendégeket is vártunk, valami különleges édességet szerettem volna készíteni. Olyat, ami nem megerőltető, mégis finom és kicsit eltér a megszokottól. A választásom az egyszerű mézes krémesre esett. A két, puha, mézes tésztalap között bújik meg a vaníliapudingos-vajas krém és a tejszínhab. A tetejére már csak porcukor kell. Érdemes előző este elkészíteni, így a rétegek szépen megkötnek, a tésztalapok pedig pompásan megpuhulnak. Szerző: Danka

Hozzáadta:, 30.5.2019
Kategória: Desszertek, sütemények, Pudingos receptek
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Egyszerű mézes krémes

Hozzávalók

Tészta:
500 gbúzafin finomliszt
190 gporcukor
5 gszódabikarbóna (kb. 1 csapott kv. kanál)
2 dbtojássárga
2 dbegész tojás
90 gmargarin
50 gfolyós méz
Krém:
1 ltej
200 gkristálycukor
1 csomagvaníliacukor
2 dbtojássárga
120 gvanília ízű pudingpor
250 gpuha vaj
Habos réteg:
700 mlhideg habtejszín
100 gkristálycukor
3 csomagvaníliacukor
3 csomaghabfixáló

Elkészítés menete

  1. A tészta hozzávalóit tálba tesszük és eldolgozzuk. Két egyenlő részre osztjuk, majd mindegyiket tepsi nagyságúra nyújtjuk (42x22 cm). Az egyiket sodrófa segítségével sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, 160 fokon 8-10 percig sütjük.
  2. A tésztát kifordítjuk a tepsiből, majd miután kihűlt, lehúzzuk a sütőpapírt. A tepsit kivajazzuk, rétesliszttel beszórjuk majd rátesszük a másik tésztalapot (szintén a sodrófa segítségével). Ezt is megsütjük (160 gok, 8-10 perc), majd a tepsiben kihűtjük.
  3. A tepsiben lévő, kihűlt tésztalapra rákenjük a pudingos-vajas krémet, erre kerül rá a tejszínhab, majd lefedjük a másik tésztalappal. Óvatosan nehezéket teszünk a süteményre (pl,. egy tepsit), majd egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük pihenni.
  4. A süteményt porcukorral megszórjuk, felszeleteljük, tálaljuk.
  5. Krém: a tejből, tojássárgából és pudingporból sűrű pudingot főzünk. Kihűtjük, kis adagokban beledolgozzuk a puha vajat.
  6. Habos réteg: a hozzávalókat tálba tesszük és kézi robotgéppel habbá dolgozzuk.