TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Pudingos receptek Egyszerű mézes krémes
Egyszerű mézes krémes
Recept Egyszerű mézes krémes
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

A vasárnapi asztalra, mivel vendégeket is vártunk, valami különleges édességet szerettem volna készíteni. Olyat, ami nem megerőltető, mégis finom és kicsit eltér a megszokottól. A választásom az egyszerű mézes krémesre esett. A két, puha, mézes tésztalap között bújik meg a vaníliapudingos-vajas krém és a tejszínhab. A tetejére már csak porcukor kell. Érdemes előző este elkészíteni, így a rétegek szépen megkötnek, a tésztalapok pedig pompásan megpuhulnak. Szerző: Danka

TopPetra TopPetra    ·   30.5.2019

Egyszerű mézes krémes

A vasárnapi asztalra, mivel vendégeket is vártunk, valami különleges édességet szerettem volna készíteni. Olyat, ami nem megerőltető, mégis finom és kicsit eltér a megszokottól. A választásom az egyszerű mézes krémesre esett. A két, puha, mézes tésztalap között bújik meg a vaníliapudingos-vajas krém és a tejszínhab. A tetejére már csak porcukor kell. Érdemes előző este elkészíteni, így a rétegek szépen megkötnek, a tésztalapok pedig pompásan megpuhulnak. Szerző: Danka

35 perc
Elkészítés
20 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

500 g
búzafin finomliszt
190 g
porcukor
5 g
szódabikarbóna (kb. 1 csapott kv. kanál)
2 db
tojássárga
2 db
egész tojás
90 g
margarin
50 g
folyós méz

Krém:

1 l
tej
200 g
kristálycukor
1 csomag
vaníliacukor
2 db
tojássárga
120 g
vanília ízű pudingpor
250 g
puha vaj

Habos réteg:

700 ml
hideg habtejszín
100 g
kristálycukor
3 csomag
vaníliacukor
3 csomag
habfixáló
Recept elkészítése
Nyomtatás
35 perc
Elkészítés
20 perc
Sütés/főzés
  1. A tészta hozzávalóit tálba tesszük és eldolgozzuk. Két egyenlő részre osztjuk, majd mindegyiket tepsi nagyságúra nyújtjuk (42x22 cm). Az egyiket sodrófa segítségével sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, 160 fokon 8-10 percig sütjük.
  2. A tésztát kifordítjuk a tepsiből, majd miután kihűlt, lehúzzuk a sütőpapírt. A tepsit kivajazzuk, rétesliszttel beszórjuk majd rátesszük a másik tésztalapot (szintén a sodrófa segítségével). Ezt is megsütjük (160 gok, 8-10 perc), majd a tepsiben kihűtjük.
  3. A tepsiben lévő, kihűlt tésztalapra rákenjük a pudingos-vajas krémet, erre kerül rá a tejszínhab, majd lefedjük a másik tésztalappal. Óvatosan nehezéket teszünk a süteményre (pl,. egy tepsit), majd egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük pihenni.
  4. A süteményt porcukorral megszórjuk, felszeleteljük, tálaljuk.
  5. Krém: a tejből, tojássárgából és pudingporból sűrű pudingot főzünk. Kihűtjük, kis adagokban beledolgozzuk a puha vajat.
  6. Habos réteg: a hozzávalókat tálba tesszük és kézi robotgéppel habbá dolgozzuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása