TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Egyszerű mézes szelet
Egyszerű mézes szelet
Recept Egyszerű mézes szelet
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

A sütemény egyszerűen tökéletes, és legnagyobb hátránya, hogy meg kell várni, amíg elkészül. Szerintem kevés olyan ember van, aki ellen tud állni a lágy mézes szeletnek! Három csodás, lágy, mézes réteg, édes, finom krém, na meg a csokiöntet a tetején. Ennél több már nem is kell, ez úgy tökéletes, ahogy van! Szerző: Lacusin

TopPetra TopPetra    ·   2.4.2020

Egyszerű mézes szelet

A sütemény egyszerűen tökéletes, és legnagyobb hátránya, hogy meg kell várni, amíg elkészül. Szerintem kevés olyan ember van, aki ellen tud állni a lágy mézes szeletnek! Három csodás, lágy, mézes réteg, édes, finom krém, na meg a csokiöntet a tetején. Ennél több már nem is kell, ez úgy tökéletes, ahogy van! Szerző: Lacusin

35 perc
Elkészítés
21 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

2 ev. kanál
méz
60 g
vaj
200 g
kristálycukor
2 db
tojás
440 g
finomliszt
2 kv. kanál
szódabikarbóna
1 kv. kanál
kakaó

Krém:

60 g
finomliszt
500 ml
tej
150 g
porcukor
250 g
vaj
50 ml
rum

Öntet:

100 g
csokoládé
50 g
margarin
Recept elkészítése
Nyomtatás
35 perc
Elkészítés
21 perc
Sütés/főzés
  1. A mézet, vajat, cukrot és tojást gőzfürdő felett addig verjük, amíg egységes keveréket nem kapunk. Egy másik tálban a lisztet, kakaót és szódabikarbónát elkeverjük, majd hozzáadjuk a tojásos-mézes-vajas keveréket.
  2. A tésztát 3 részre osztjuk. Mindegyiket adagot tepsi méretűre nyújtjuk, majd egyenként, sütőpapírral kibélelt tepsiben, 160 fokra előmelegített sütőben 7 perci sütjük.
  3. A krémhez 60 g vajat a liszttel együtt felolvasztjuk, pár percig pirítjuk. Felöntjük a hideg tejjel, felforraljuk és besűrítjük. Rummal ízesítjük, kihűtjük.
  4. A maradék vajat a porcukorral habosra verjük, majd kis adagokban belekeverjük a sűrű krémbe.
  5. A tésztalapokat a krémmel megkenjük, egymásra pakoljuk, majd a tetejét is megkenjük a krémmel. A legfelső réteget csokiöntettel meglocsoljuk (a csokoládét a margarinnal együtt felolvasztjuk).
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása