Egyszerű mézes szelet

Recept Egyszerű mézes szelet

Hozzáadta: TopPetra, 2.4.2020

Kategória: Desszertek, sütemények

KÜLDÖTT KÉPEK

A sütemény egyszerűen tökéletes, és legnagyobb hátránya, hogy meg kell várni, amíg elkészül. Szerintem kevés olyan ember van, aki ellen tud állni a lágy mézes szeletnek! Három csodás, lágy, mézes réteg, édes, finom krém, na meg a csokiöntet a tetején. Ennél több már nem is kell, ez úgy tökéletes, ahogy van! Szerző: Lacusin

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 2.4.2020

Kategória: Desszertek, sütemények

Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Tészta:

2 ev. kanálméz
60 gvaj
200 gkristálycukor
2 dbtojás
440 gfinomliszt
2 kv. kanálszódabikarbóna
1 kv. kanálkakaó

Krém:

60 gfinomliszt
500 mltej
150 gporcukor
250 gvaj
50 mlrum

Öntet:

100 gcsokoládé
50 gmargarin

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A mézet, vajat, cukrot és tojást gőzfürdő felett addig verjük, amíg egységes keveréket nem kapunk. Egy másik tálban a lisztet, kakaót és szódabikarbónát elkeverjük, majd hozzáadjuk a tojásos-mézes-vajas keveréket.
  2. A tésztát 3 részre osztjuk. Mindegyiket adagot tepsi méretűre nyújtjuk, majd egyenként, sütőpapírral kibélelt tepsiben, 160 fokra előmelegített sütőben 7 perci sütjük.
  3. A krémhez 60 g vajat a liszttel együtt felolvasztjuk, pár percig pirítjuk. Felöntjük a hideg tejjel, felforraljuk és besűrítjük. Rummal ízesítjük, kihűtjük.
  4. A maradék vajat a porcukorral habosra verjük, majd kis adagokban belekeverjük a sűrű krémbe.
  5. A tésztalapokat a krémmel megkenjük, egymásra pakoljuk, majd a tetejét is megkenjük a krémmel. A legfelső réteget csokiöntettel meglocsoljuk (a csokoládét a margarinnal együtt felolvasztjuk).
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás