TopReceptek.hu Gyümölcs szerint Málna Egyszerű „meztelen” tekercs málnalekvárral
Egyszerű „meztelen” tekercs málnalekvárral
Recept Egyszerű „meztelen” tekercs málnalekvárral
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

A tekercs azért meztelen, mert most semmivel sem vontam be a finom tekercset. Ha úgy vesszük, akkor puha, egyszerű, lágy piskótatésztáról van szó, amit málnalekvárral megkentem, majd az egészet felcsavartam. Az elkészítése egyáltalán nem bonyolult, a végeredmény pedig magáért beszél! Persze ha egy kicsit „többre” vágyunk, akkor hajrá, bátran lehet kísérletezni, tölteléket variálni, díszíteni. Szerző: Danka

TopPetra TopPetra    ·   3.11.2019

Egyszerű „meztelen” tekercs málnalekvárral

A tekercs azért meztelen, mert most semmivel sem vontam be a finom tekercset. Ha úgy vesszük, akkor puha, egyszerű, lágy piskótatésztáról van szó, amit málnalekvárral megkentem, majd az egészet felcsavartam. Az elkészítése egyáltalán nem bonyolult, a végeredmény pedig magáért beszél! Persze ha egy kicsit „többre” vágyunk, akkor hajrá, bátran lehet kísérletezni, tölteléket variálni, díszíteni. Szerző: Danka

20 perc
Elkészítés
8 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
6 db
tojás
140 g
porcukor
100 g
rétesliszt
csipet só
málnalekvár
Recept elkészítése
Nyomtatás
20 perc
Elkészítés
8 perc
Sütés/főzés
  1. A tojássárgát a cukorral habosra verjük. Hozzáadjuk a lisztet, majd kis adagokban beleforgatjuk a csipet sóval kemény habbá vert tojásfehérjét. 32x42 cm-es, sütőpapírral kibélelt tepsire öntjük a tésztát, majd 180 fokra előmelegített sütőben 8 percig sütjük.
  2. Miután megsült, kivesszük a sütőből, kihűtjük. Megkenjük a lekvárral, majd felcsavarjuk. Ahogy csavarjuk, a sütőpapírt eltávolítjuk.
  3. A felcsavarás során a tészta puha marad, nem törik meg.
  4. Porcukorral meghinthetjük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása