Egyszerű „meztelen” tekercs málnalekvárral

A tekercs azért meztelen, mert most semmivel sem vontam be a finom tekercset. Ha úgy vesszük, akkor puha, egyszerű, lágy piskótatésztáról van szó, amit málnalekvárral megkentem, majd az egészet felcsavartam. Az elkészítése egyáltalán nem bonyolult, a végeredmény pedig magáért beszél! Persze ha egy kicsit „többre” vágyunk, akkor hajrá, bátran lehet kísérletezni, tölteléket variálni, díszíteni. Szerző: Danka

Hozzáadta:, 3.11.2019
Kategória: Desszertek, sütemények, Tekercsek, roládok
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Egyszerű „meztelen” tekercs málnalekvárral

Hozzávalók

6 dbtojás
140 gporcukor
100 grétesliszt
csipet só
málnalekvár

Elkészítés menete

  1. A tojássárgát a cukorral habosra verjük. Hozzáadjuk a lisztet, majd kis adagokban beleforgatjuk a csipet sóval kemény habbá vert tojásfehérjét. 32x42 cm-es, sütőpapírral kibélelt tepsire öntjük a tésztát, majd 180 fokra előmelegített sütőben 8 percig sütjük.
  2. Miután megsült, kivesszük a sütőből, kihűtjük. Megkenjük a lekvárral, majd felcsavarjuk. Ahogy csavarjuk, a sütőpapírt eltávolítjuk.
  3. A felcsavarás során a tészta puha marad, nem törik meg.
  4. Porcukorral meghinthetjük.