Egyszerű piskótás kuglóf

Pihepuha egyszerű piskótás kuglóf a klasszikus sütemények, édességek kedvelőinek. Két pompás tészta keveredik a sütőformában, egy kakaós és egy világos. A tésztát akár szárított vagy kandírozott gyümölccsel, mazsolával, apróra vágott dióval, mogyoróval, pisztáciával is gazdagíthatjuk. Én maradtam „csak” a tésztánál, és tökéletes lett a végeredmény! A tetejére még egy kevés porcukorral szórtam meg, és csupán ennyi kellett a konyhai varázslathoz. Szerző: Minerealka

Hozzáadta:, 5.5.2018
Kategória: Desszertek, sütemények, Kuglófok
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Egyszerű piskótás kuglóf

Hozzávalók

3 dbtojás
200 gkristálycukor
250 grétesliszt
1 csomagsütőpor
1 bögretej
1/2 bögreolaj
kakaó

Elkészítés menete

  1. A tojásfehérjét a cukorral habbá verjük. Beledolgozzuk a tojássárgát (egyenként), az olajat, a tejet, az átszitált és sütőporral elkevert lisztet. A kapott tésztát két egyenlő részre osztjuk.
  2. Az egyik adagba belekeverjük az átszitált kakaót.
  3. A kuglóf sütőformát kivajazzuk, liszttel beszórjuk, majd az aljára öntjük a világos tésztát.
  4. A világos tésztára ráöntjük a kakaós tésztát.
  5. 180 fokra előmelegített sütőben készre sütjük.
  6. Én 50 percig sütöttem. A tésztájába természetesen akár mogyorót, diót, szárított gyümölcsöt, mazsolát is tehetünk.