Egyszerű pudingos kocka

Az egyszerű pudingos kocka elkészítése tényleg nem igényel sok energiát és konyhai rutint. A tésztája könnyen elkészíthető, és még a tojásokat sem választottam szét, csupán a cukorral jó sokáig vertem, majd hozzáadtam a többi hozzávalót és megsütöttem. A krém klasszikus pudingkrém, ahol nem vesződtem a vaníliás és csokoládés puding külön-külön elkészítésével, az egészet egy adagban főztem. Az eredmény pedig egy fantasztikus, puha piskótatészta, kiváló pudingkrémmel és étcsokoládés öntettel. Ha egy kicsit fel szeretnénk dobni a receptet, akkor a tésztába akár kakaó is keverhető, a csokoládés és vaníliás puding pedig „csak” vaníliás pudinggal helyettesíthető.

Hozzáadta:, 26.1.2017
Kategória: Desszertek, Sütemények
Recept Egyszerű pudingos kocka

Hozzávalók

Tészta:
5 dbtojás
5 ev. kanálkristálycukor
5 púpos ev. kanálrétesliszt
3 kv. kanállangyos víz
3 kv. kanálolaj
1 csomagsütőpor
Tészta locsolásához:
kb. 100 mltej
Krém:
2 csomagvanília ízű pudingpor
2 csomagcsokoládés pudingpor
250 gporcukor
1 ltej
250 gvaj
Öntet:
250 mlhabtejszín
100 gfőzőcsokoládé (70 %-os)

Elkészítés menete

  1. Először elkészítjük a tésztát. Ehhez a tojásokat a cukorral habosra verjük (legalább 15 percig verjük), majd fokozatosan hozzáadjuk a vizet és az olajat. Végül kanalanként beledolgozzuk a sütőporral elkevert lisztet. A tésztát egy sütőpapírral kibélelt, magas oldalú tepsibe öntjük és 20 perc alatt, 180 fokon készre sütjük.
  2. A kihűlt tésztát kettévágjuk.
  3. Elkészítjük a pudingot. 500 ml tejben csomómentesre keverjük a pudingporokat (a vaníliás és csokoládés pudingot is). A maradék tejet feltesszük főni, hozzáöntjük a pudingos tejet és sűrű pudingot főzünk.
  4. A vajat a cukorral habosra verjük. Megvárjuk, míg a puding kihűl, majd a cukros vajat belekeverjük a pudingba.
  5. A kihűlt tésztára rákanalazzuk a puding felét és egyenletesen elkenjük. Erre kerül a második tésztalap, amit tejjel meglocsolunk, majd a pudingos krém másik fele.
  6. Elkészítjük az öntetet. A tejszínt felmelegítjük, de vigyázzunk, fel ne forrjon! Beletörjük a csokoládét és addig keverjük, amíg fel nem olvad. Ez a krém kerül a sütemény tetejére.

Megjegyzés 1: vigyázat, a csokiöntet szobahőmérsékleten nem köt meg! A süteményt egy éjszakára hűtőbe tesszük, másnapra a csokoládé megköt, és a puding is megdermed.

Megjegyzés 2: ha a tésztát túl hígnak ítéljük, akkor még adhatunk hozzá lisztet.