Egyszerű pudingos kocka
Az egyszerű pudingos kocka elkészítése tényleg nem igényel sok energiát és konyhai rutint. A tésztája könnyen elkészíthető, és még a tojásokat sem választottam szét, csupán a cukorral jó sokáig vertem, majd hozzáadtam a többi hozzávalót és megsütöttem. A krém klasszikus pudingkrém, ahol nem vesződtem a vaníliás és csokoládés puding külön-külön elkészítésével, az egészet egy adagban főztem. Az eredmény pedig egy fantasztikus, puha piskótatészta, kiváló pudingkrémmel és étcsokoládés öntettel. Ha egy kicsit fel szeretnénk dobni a receptet, akkor a tésztába akár kakaó is keverhető, a csokoládés és vaníliás puding pedig „csak” vaníliás pudinggal helyettesíthető.
Hozzáadta: Viki78, 26.1.2017
Kategória: Desszertek, sütemények, Pudingos receptek
ALAPANYAGOK
Tészta:
Tészta locsolásához:
Krém:
Öntet:
- Először elkészítjük a tésztát. Ehhez a tojásokat a cukorral habosra verjük (legalább 15 percig verjük), majd fokozatosan hozzáadjuk a vizet és az olajat. Végül kanalanként beledolgozzuk a sütőporral elkevert lisztet. A tésztát egy sütőpapírral kibélelt, magas oldalú tepsibe öntjük és 20 perc alatt, 180 fokon készre sütjük.
- A kihűlt tésztát kettévágjuk.
- Elkészítjük a pudingot. 500 ml tejben csomómentesre keverjük a pudingporokat (a vaníliás és csokoládés pudingot is). A maradék tejet feltesszük főni, hozzáöntjük a pudingos tejet és sűrű pudingot főzünk.
- A vajat a cukorral habosra verjük. Megvárjuk, míg a puding kihűl, majd a cukros vajat belekeverjük a pudingba.
- A kihűlt tésztára rákanalazzuk a puding felét és egyenletesen elkenjük. Erre kerül a második tésztalap, amit tejjel meglocsolunk, majd a pudingos krém másik fele.
- Elkészítjük az öntetet. A tejszínt felmelegítjük, de vigyázzunk, fel ne forrjon! Beletörjük a csokoládét és addig keverjük, amíg fel nem olvad. Ez a krém kerül a sütemény tetejére.
Megjegyzés 1: vigyázat, a csokiöntet szobahőmérsékleten nem köt meg! A süteményt egy éjszakára hűtőbe tesszük, másnapra a csokoládé megköt, és a puding is megdermed.
Megjegyzés 2: ha a tésztát túl hígnak ítéljük, akkor még adhatunk hozzá lisztet.