Egyszerű pudingos-mandarinos torta

Ha idő szűkében vagyunk, de mégis tortát ígértünk, akkor az egyszerű pudingos-mandarinos torta lehet az egyik nagyszerű megoldás. A tésztát gyorsan össze lehet állítani, és amíg sül, hozzáláthatunk a krémhez. Ehhez nem kell mást tenni, mint a hozzávalókat egy jól lezárható dobozba tenni, lezárni, és jó alaposan összerázni. Ha jól csináltuk, akkor kemény krémet kapunk, amit aztán rákenünk a tortatestre. A tetejét reszelt csokoládéval díszítjük, és már el is készült ez a finom gyümölcsös finomság.

Recept Egyszerű pudingos-mandarinos torta

Hozzávalók

Tészta:
200 gporcukor
200 gbúzafinomliszt
4 dbtojás
1 csomagsütőpor
150 mlolaj
150 mllangyos víz
Töltelék:
2 csomagcsokoládés krémpuding (főzés nélküli)
2 csomagtejszín ízű habpor
2 dbmandarin konzerv

Elkészítés menete

  1. A porcukrot a tojássárgával elkeverjük, majd fokozatosan belekeverjük az olajat, a vizet, végül a sütőporral elkevert lisztet.
  2. A tojásfehérjéből egy csipet sóval habot verünk, majd ezt is beledolgozzuk a tésztába (óvatosan).
  3. Egy sütőformát kivajazunk és kilisztezünk, majd beleöntjük a tésztát.
  4. A tésztát 140 fokon készre sütjük (elvégezzük a tűpróba-tesztet). Miután megsült, kivesszük a sütőből és kihűtjük.
  5. Elkészítjük a tölteléket: egy jól zárható edénybe beleszórjuk a pudingport, a konzervet (mandarint és mandarinlét is), a habport, lezárjuk, majd jó alaposan felrázzuk. Addig dolgozzuk, amíg sűrű keveréket nem kapunk.
  6. Ezt kenjük rá a tortatestre, reszelt csokoládéval díszítjük.