TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Legjobb desszertek Puncsos szelet Egyszerű puncsos szelet
Egyszerű puncsos szelet
Recept Egyszerű puncsos szelet
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   3.5.2021

Egyszerű puncsos szelet

Szerintem az embereket két nagy csoportra lehet osztani: akik imádják, és akik utálják a puncsos szeletet. Én az imádók táborát erősítem. Nemcsak fogyasztom, hanem előszeretettel készítem is ezt a finomságot, pl. ezt a puncsos szeletet. Szerző: Jaja79

55 perc
Elkészítés
45 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

10 db
tojás
600 g
rétesliszt
1 és 1/2 csomag
sütőpor
560 g
kristálycukor
10 ev. kanál
olaj
10 ev. kanál
tej

Szirup:

240 g
kristálycukor
150 ml
víz
2 ev. kanál
mandulaszirup
1 csomag
vaníliacukor
2 db
citrom
2 db
narancs
100 g
vaj
100 ml
rum

Máz:

250 g
porcukor
3 ev. kanál
rum
1 ev. kanál
málnaszörp
1 ev. kanál (vagy szükség szerint)
tej
csipet
piros ételfesték

Szükségünk lesz még:

400 g
málnalekvár
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Először elkészítjük a két tésztalapot. Egy tésztalaphoz szükségünk lesz 3 tojássárgára, amit 150 g kristálycukorral, 3 evőkanál olajjal és 3 evőkanál tejjel habosra verünk. 180 g cukrot elkeverjük a sütőpor felével, a tojásfehérjét habbá verjük. A tojássárgás keverékhez hozzáadjuk a száraz hozzávalókat, majd beleforgatjuk a tojásfehérjét. A kapott tésztát sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, 180 fokon kb. 15 percig sütjük. Miután megsült, kifordítjuk, sütőpapírral együtt kihűtjük.
  2. A második tésztalapot ugyanúgy készítjük, mint az elsőt. A két tésztalapot kihűtjük.
  3. A harmadik tésztalapot 4 tojásból készítjük, valamint az ételfestéket is hozzáadjuk. A tojássárgáját 200 g cukorral és az ételfestékkel habosra verjük, ebbe kerül bele a sütőporral elkevert liszt és a tojásfehérje hab. Ezt is 180 fokon sütjük 15 percig, kihűtjük.
  4. A 4 tojásból készült piros tésztalapot magas falú tepsibe tesszük, a sütőpapírt lehúzzuk és meglocsoljuk a cukorsziruppal. A sziruphoz a vizet a cukorral feltesszük főni, majd amíg még forró, hozzáadjuk a vajat. Elkeverjük, kihűtjük. Ezután kerül bele a narancs és citrom héja és leve, a vaníliacukor, a mandulaszirup és a rum. A meglocsolt tésztalapot kb. fél órát pihentetjük.
  5. Az egyik világos tésztalapot lekvárral megkenjük, magas falú tepsibe tesszük, erre kerül rá a rózsaszín, sziruppal átitatott tésztalap. A második világos tésztalapot is megkenjük a lekvárral, lekváros felével lefelé helyezzük rá a rózsaszín tésztalapra. Erről a tésztalapról a sütőpapírt nem húzzuk le, a tésztalapra nehezéket teszünk (pl. tepsit), majd egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük.
  6. Másnap levesszük a nehezéket, eltávolítjuk a sütőpapírt, majd meglocsoljuk az öntettel: a porcukrot a rummal, csipet ételfestékkel, sziruppal és tejjel kikeverjük – a tejet kanalanként adjuk hozzá. Az édes, sűrű máz kerül a felső tésztalapra. Miután a máz megkötött, felszeleteljük a süteményt és tálaljuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása