Egyszerű puncsos szelet

Recept Egyszerű puncsos szelet
KÜLDÖTT KÉPEK

Szerintem az embereket két nagy csoportra lehet osztani: akik imádják, és akik utálják a puncsos szeletet. Én az imádók táborát erősítem. Nemcsak fogyasztom, hanem előszeretettel készítem is ezt a finomságot, pl. ezt a puncsos szeletet. Szerző: Jaja79

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Tészta:

10 dbtojás
600 grétesliszt
1 és 1/2 csomagsütőpor
560 gkristálycukor
10 ev. kanálolaj
10 ev. kanáltej

Szirup:

240 gkristálycukor
150 mlvíz
2 ev. kanálmandulaszirup
1 csomagvaníliacukor
2 dbcitrom
2 dbnarancs
100 gvaj
100 mlrum

Máz:

250 gporcukor
3 ev. kanálrum
1 ev. kanálmálnaszörp
1 ev. kanál (vagy szükség szerint)tej
csipetpiros ételfesték

Szükségünk lesz még:

400 gmálnalekvár

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. Először elkészítjük a két tésztalapot. Egy tésztalaphoz szükségünk lesz 3 tojássárgára, amit 150 g kristálycukorral, 3 evőkanál olajjal és 3 evőkanál tejjel habosra verünk. 180 g cukrot elkeverjük a sütőpor felével, a tojásfehérjét habbá verjük. A tojássárgás keverékhez hozzáadjuk a száraz hozzávalókat, majd beleforgatjuk a tojásfehérjét. A kapott tésztát sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, 180 fokon kb. 15 percig sütjük. Miután megsült, kifordítjuk, sütőpapírral együtt kihűtjük.
  2. A második tésztalapot ugyanúgy készítjük, mint az elsőt. A két tésztalapot kihűtjük.
  3. A harmadik tésztalapot 4 tojásból készítjük, valamint az ételfestéket is hozzáadjuk. A tojássárgáját 200 g cukorral és az ételfestékkel habosra verjük, ebbe kerül bele a sütőporral elkevert liszt és a tojásfehérje hab. Ezt is 180 fokon sütjük 15 percig, kihűtjük.
  4. A 4 tojásból készült piros tésztalapot magas falú tepsibe tesszük, a sütőpapírt lehúzzuk és meglocsoljuk a cukorsziruppal. A sziruphoz a vizet a cukorral feltesszük főni, majd amíg még forró, hozzáadjuk a vajat. Elkeverjük, kihűtjük. Ezután kerül bele a narancs és citrom héja és leve, a vaníliacukor, a mandulaszirup és a rum. A meglocsolt tésztalapot kb. fél órát pihentetjük.
  5. Az egyik világos tésztalapot lekvárral megkenjük, magas falú tepsibe tesszük, erre kerül rá a rózsaszín, sziruppal átitatott tésztalap. A második világos tésztalapot is megkenjük a lekvárral, lekváros felével lefelé helyezzük rá a rózsaszín tésztalapra. Erről a tésztalapról a sütőpapírt nem húzzuk le, a tésztalapra nehezéket teszünk (pl. tepsit), majd egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük.
  6. Másnap levesszük a nehezéket, eltávolítjuk a sütőpapírt, majd meglocsoljuk az öntettel: a porcukrot a rummal, csipet ételfestékkel, sziruppal és tejjel kikeverjük – a tejet kanalanként adjuk hozzá. Az édes, sűrű máz kerül a felső tésztalapra. Miután a máz megkötött, felszeleteljük a süteményt és tálaljuk.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás