Egyszerű sajtos rúd

Az egyszerű sajtos rúd egy nagyon gyorsan elkészíthető ropogtatnivaló. A család a sajtnak egyszerűen nem tud ellenállni, és heti rendszerességgel kérik tőlem ezt a finomságot. Én inkább ezt készítem, és lehetőleg kerülöm a bolti sajtos rudakat. A tésztát összeállítom, kinyújtom, felvágom, tojással megkenem, sajttal megszórom, és már szinte kész is. Néha sóval és magvakkal is megszórom, ez ízlés dolga.

Hozzáadta:Babu27, 3.1.2017
Kategória: Előételek
Egyszerű sajtos rúd

Hozzávalók

Tészta
250 gbúzafinomliszt
200 gvaj
200 greszelt sajt
1 kv. kanál
0,5 kv. kanálszódabikarbóna
50 mltej
Kenéshez
1 dbtojás
25 greszelt sajt
ízlés szerint só

Elkészítés menete

  1. A lisztet és a sót elkeverjük a vajjal. Hozzáadjuk a sajtot és a tejben feloldott szódabikarbónát. A hozzávalókból lágy tésztát készítünk.
  2. A sütőt 200 fokra előmelegítjük.
  3. A tésztát 4-5 mm vastagságúra nyújtjuk, ezután pedig tetszés szerinti méretre felvágjuk. Megkenjük a felvert tojással, majd megszórjuk a sajttal. Ízlés szerint sózzuk.
  4. A rudakat egy sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük és 12-15 perc alatt készre sütjük.