Egyszerű SÁNC szelet
Az egyszerű SÁNC szelet egy nagyon könnyű vaníliapudingos sütemény, ami könnyen és egyszerűen elkészíthető. A tányérról szinte pillanatok alatt elfogy. Nem csoda, hisz finom, puha, töltelékes, a kakaó és vanília párosítása pedig verhetetlen örök klasszikus. Érdemes kipróbálni, csupán pár hozzávalóból igazi finomság varázsolható az asztalra.
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: Viki78, 18.10.2016
Kategória: Desszertek, sütemények, Pudingos receptek
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
Tésztához (1 bögre = 240 ml):
3 dbtojás
1 bögrebarnacukor
1 bögretej
7 gsütőpor
2 bögrerétesliszt
2 ev. kanálkakaó
csipet só
2 ev. kanálolaj
Pudinghoz:
2 csomagvaníliapuding
1 ltej
8 ev. kanálcukor
- A lisztet átszitáljuk, majd hozzákeverjük a sütőport, a kakaót és a sót.
- A tojásokat csipet sóval habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot és tovább keverjük (kézi robotgéppel).
- A cukros tojáshabhoz hozzáadjuk a száraz hozzávalókat és óvatosan elkeverjük. Apránként hozzáöntjük a meleg tejet, az olajat, majd folyamatos kevergetés mellett egységes tésztává dolgozzuk.
- Az elkészült tésztát egy sütőpapírral kibélelt, magasabb tepsibe öntjük. A tésztát 180 fokra előmelegített sütőben 25 percig sütjük, majd kihűtjük.
- A vaníliapudingot és a cukrot egy kevés tejben feloldjuk (csomómentesre keverjük).
- A maradék tejet feltesszük főni, és miután felmelegedett, hozzáöntjük a pudingporos-cukros tejet és sűrű pudingot készítünk. Miután elkészült, levesszük a tűzről és kihűtjük.
- Egy szaggató segítségével a tésztába mélyedéseket vágunk, a kivágott tésztakorongokat pedig összegyűjtjük és összemorzsoljuk.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS