Egyszerű SÁNC szelet

Az egyszerű SÁNC szelet egy nagyon könnyű vaníliapudingos sütemény, ami könnyen és egyszerűen elkészíthető. A tányérról szinte pillanatok alatt elfogy. Nem csoda, hisz finom, puha, töltelékes, a kakaó és vanília párosítása pedig verhetetlen örök klasszikus. Érdemes kipróbálni, csupán pár hozzávalóból igazi finomság varázsolható az asztalra.

Hozzáadta:, 18.10.2016
Kategória: Desszertek, Sütemények
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Egyszerű SÁNC szelet

Hozzávalók

Tésztához (1 bögre = 240 ml):
3 dbtojás
1 bögrebarnacukor
1 bögretej
7 gsütőpor
2 bögrerétesliszt
2 ev. kanálkakaó
csipet só
2 ev. kanálolaj
Pudinghoz:
2 csomagvaníliapuding
1 ltej
8 ev. kanálcukor

Elkészítés menete

  1. A lisztet átszitáljuk, majd hozzákeverjük a sütőport, a kakaót és a sót.
  2. A tojásokat csipet sóval habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot és tovább keverjük (kézi robotgéppel).
  3. A cukros tojáshabhoz hozzáadjuk a száraz hozzávalókat és óvatosan elkeverjük. Apránként hozzáöntjük a meleg tejet, az olajat, majd folyamatos kevergetés mellett egységes tésztává dolgozzuk.
  4. Az elkészült tésztát egy sütőpapírral kibélelt, magasabb tepsibe öntjük. A tésztát 180 fokra előmelegített sütőben 25 percig sütjük, majd kihűtjük.
  5. A vaníliapudingot és a cukrot egy kevés tejben feloldjuk (csomómentesre keverjük).
  6. A maradék tejet feltesszük főni, és miután felmelegedett, hozzáöntjük a pudingporos-cukros tejet és sűrű pudingot készítünk. Miután elkészült, levesszük a tűzről és kihűtjük.
  7. Egy szaggató segítségével a tésztába mélyedéseket vágunk, a kivágott tésztakorongokat pedig összegyűjtjük és összemorzsoljuk.
  8. A „lyukakat” feltöltjük a pudinggal, majd a tészta tetejére is puding kerül, és szépen elsimítjuk. A sütemény tetejét az összemorzsolt tésztával megszórjuk, majd pár órára hűtőszekrénybe tesszük.